Борщ для Різдвяного посту: рецепт із чорносливом та квасолею, але без м'яса
Борщ для Різдвяного посту: рецепт із чорносливом та квасолею, але без м'яса

Борщ для Різдвяного посту: рецепт із чорносливом та квасолею, але без м'яса

Ось чудовий рецепт для Різдвяного посту — пісний та бюджетний борщ із квасолею та чорносливом.

Цей варіант підходить для пісного столу, насичує та радує смаком.

Піст, борщ / фото: Pinterest

Інгредієнти:

  • Вода — 2,5–3 л
  • Буряк - 2 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Капуста білокачанна - 300 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Томатная паста — 2 ст. л.
  • Квасоля (варена або консервована) - 200 г
  • Чорнослив - 6-8 шт.
  • Рослинна олія - ​​2 ст.
  • Сіль, цукор, оцет - за смаком
  • Часник, зелень (кріп, петрушка) – для подачі

Приготування:

  1. Підготовка овочів:

    • Очистіть буряки, натріть на тертці.
    • Наріжте картопля кубиками, капусту нашаткуйте.
    • Моркву натріть, цибулю дрібно наріжте.
  2. Обсмажування:

    • На розігрітій сковороді обсмажте цибулю з морквою до м'якості.
    • Додайте тертий буряк, томатну пасту, трохи оцту (для яскравості кольору) і тушкуйте 5-7 хвилин.
  3. Суп:

    • У киплячу воду покладіть картоплю та варіть 10 хвилин.
    • Додайте капусту, квасолю та тушкований буряк з морквою.

      Борщ без м'яса, скріншот: YouTube

  4. Чорнослив:

    • Чорнослив поріжте або залиште цілим, додайте до борщу. Це надасть страві приємного солодкуватого смаку.
  5. Завершення:

    • Посоліть, додайте цукор до смаку (балансуйте кислоту від томату). Варіть ще 5 хвилин.
    • Наприкінці додайте подрібнений часник та зелень. Дайте настоятися 10-15 хвилин.

Борщ

Раніше ми повідомляли, що з випічкою більше не треба морочитись: дуже простий, але святковий торт зі сметанним кремом, рецепт.

Також ми повідомляли, що питання з м'ясною стравою вирішено: рецепт ароматної та соковитої курочки з грибами та вершками.

Джерело матеріала
loader
loader