Здоров'я 24 з посиланням на кухаря Олексія Огородніка розповідає три основні причини, чому м'ясо мити не врато.
Важливо. Попри те, що курку дуже легко готувати, її потрібно правильно обробляти перед тим як варити, смажити чи запікати. Адже вона може містити небезпечні хвороботворні бактерії.
Чому не треба мити м'ясо перед приготуванням
- Збільшення ризику розмноження бактерій.
Ви дарма думаєте, що під час миття ви змиєте бактерії з м'яса. Усі бактерії знищуються пезбпосередньо під час термічної обробки. Тож, замість того, аби ретельно вимивати м'ясо, варто зосередитись на тому, аби тому дотриматись правильного температурного режиму. Для курячого філе це орієнтовно 75 градусів в середині мяса.
- Втрата смаку через змивання соків.
Наступний аргумент стосується смакових властивостей м'яса. Якщо ви помиєте його перед готуванням, це може негативно вплинути на його смак. Адже в м'ясі є власні соки, які відповідають за насиченість смаку. Ви їх просто змиєте і це вплине на якість курочки.
Курятину не варто мити перед приготуванням / Фото unsplash
- Надлишок вологи ускладнить смаження
При обсмажуванні м'ясо не отримає якісну скоринку, адже спочатку буде випаровуватися вода. Це може зробити м'ясо вареним, а не смаженим. Перед маринуванням та приготуванням м'ясо слід навпаки просушити.