Їх з'їдять ще теплими: рецепт сезонних гарбузових кексів до свята і на щодень
Їх з'їдять ще теплими: рецепт сезонних гарбузових кексів до свята і на щодень

Їх з'їдять ще теплими: рецепт сезонних гарбузових кексів до свята і на щодень

Кекси на основі гарбуза виглядають яскраво та апетитно. Вони настільки усіх приваблюють, що часто навіть не встигають до кінця охолонути, розповідає портал "На пенсії".

Рецепт гарбузових кексів

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій:

Інгредієнти:
– 180 грамів борошна;
– 1 чайна ложка соди;
– 0,5 чайної ложки розпушувача;
– дрібка солі;
– 2 яйця;
– 280 грамів гарбузового пюре;
– 140 грамів цукру;
– 120 мілілітрів олії;
– 60 мілілітрів молока.

Приготування:

  1. Запікайте гарбуз у духовці, поки він не стане м’яким. Якщо у вас м’який сорт, можна розім'яти гарбуз виделкою. Якщо він більш твердий, подрібніть його блендером до однорідного пюре.

  2. Збийте яйця з цукром і дрібкою солі до появи легкої піни, додайте гарбузове пюре та добре перемішайте.

  3. Влийте олію та молоко. Просійте борошно разом із розпушувачем і додайте до рідкої суміші. Ретельно перемішайте тісто, щоб уникнути грудочок.

  4. Розподіліть тісто по формах і випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15 – 20 хвилин.

  5. Готові кекси можна прикрасити, посипавши цукровою пудрою.

Смачного!

Він буде розсипчастим, як у ресторані: який інгредієнт дозволить зварити ідеальний рис.

Джерело матеріала
loader