Шольц прибув у Нью-Делі та зустрівся із Моді
Шольц прибув у Нью-Делі та зустрівся із Моді

Шольц прибув у Нью-Делі та зустрівся із Моді

У п’ятницю, 25 жовтня, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді стануть співголовами сьомого раунду міжурядових консультацій між країнами.

Про це написало видання DW, передає "Європейська правда".

Шольц зустрівся з Моді у п'ятницю вранці в офіційній резиденції прем'єр-міністра Індії.

Як передає видання, німецький канцлер прибув до Нью-Делі в четвер, 24 жовтня, для участі в переговорах на високому рівні.

Його прийняв державний міністр внутрішніх справ Індії Нітьянанд Рай.

Це вже третій візит Шольца до Індії після того, як він став канцлером у 2021 році.

У п'ятницю, 25 жовтня, Шольц та Моді відкрили 18-ту Азійсько-Тихоокеанську конференцію німецького бізнесу в Нью-Делі, оскільки ключова конференція збігається з консультаціями.

"Наше загальне послання чітке: нам потрібно більше співпраці, а не менше", – сказав Шольц на конференції.

Журналісти передають, що після переговорів Шольц вирушить до західноіндійського штату Гоа, де німецький військово-морський фрегат "Баден-Вюртемберг" та корабель бойового забезпечення "Франкфурт-на-Майні" здійснять заздалегідь запланований портовий візит в рамках розгортання німецьких сил в Індо-Тихоокеанському регіоні.

"Візит німецького фрегата до Індії, а також до Японії, Кореї і країн Південно-Східної Азії підкреслює нашу відданість відкритому морю і міжнародному праву", – проінформував німецький канцлер.

Шольц наголосив, що на міжурядових консультаціях з Індією Німеччина хоче поглибити співпрацю в галузі оборони і домовитися про зближення збройних сил.

До п’ятірки найбільших одержувачів німецької зброї зокрема увійшла й Індія – 153,75 млн євро.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader