Маск став одним із найбільших політичних донорів у США на підтримку Трампа - Politico
Маск став одним із найбільших політичних донорів у США на підтримку Трампа - Politico

Маск став одним із найбільших політичних донорів у США на підтримку Трампа - Politico

На початку жовтня Ілон Маск вклав ще 43,6 мільйона доларів у свій комітет PAC America, який підтримує кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Нові документи щодо фінансування передвиборчої кампанії Трампа свідчать, що здійснений у цьому місяці внесок Маска у PAC America збільшив загальну суму пожертв до понад 118 мільйонів доларів США. Американський мільярдер тісно пов’язаний із комітетом і з’явився на кількох нещодавніх агітаційних заходах у Пенсильванії, йдеться у матеріалі.

За даними фірми AdImpact, яка відстежує рекламу, гроші з PAC America йшли переважно на агітацію, спрямовану посилити підтримку Трампа у штатах, що вагаються. Водночас у четвер комітет прорекламував Трампа на радіо у Північній Кароліні. Також минулого тижня PAC America проводив розіграш Маском 1 мільйона доларів серед виборців, які підписали петицію комітету про підтримку першої та другої поправок до Конституції США.

Зазначається, що під час попередніх кампаній у США Маск робив лише невеликі пожертви, іноді даючи гроші демократам. Однак цього року він став одним із найбільших політичних донорів у країні, виділивши багато мільйонів із власних коштів на підтримку Трампа. Так, на початку жовтня глава SpaceX вклав 10 мільйонів доларів у первинний суперкомітет Super PAC республіканців у Сенаті та зробив внески до кількох інших афільованих із Республіканською партією груп.

Як пише Politico, у жовтні вперше внески у PAC America зробили також бізнесмен Нельсон Пельц (1 млн доларів) та колишня міністерка освіти США Бетсі Девос (2 млн доларів).

Як повідомлялося, за даними The Hill, з липня Маск особисто вніс щонайменше 75 мільйонів доларів США у свій комітет PAC America.

Фото: Getty Images

Теги за темою
США Дональд Трамп Ілон Маск
Джерело матеріала
loader
loader