Суспільство починає ставити питання, і владі доведеться на них відповідати, - Дмитро Співак
Суспільство починає ставити питання, і владі доведеться на них відповідати, - Дмитро Співак

Суспільство починає ставити питання, і владі доведеться на них відповідати, - Дмитро Співак

Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Починаються у суспільстві певні процеси, суспільство починає ставити питання, і владі доведеться на них відповідати, доведеться відповідати. Є аналіз щодо мобілізаційного ресурсу різних країн. Ось парадоксальна реальність: у низці тоталітарних країн менше адміністративного тиску, штрафів, залякувань, шантажу тощо з погляду мобілізації, ніж у деяких демократичних країнах», - розповідає Дмитро Співак.

Тож, констатує він, ми маємо щось із цим робити, не можна проводити мобілізацію через палку, через коліно, і взагалі не можуть бути взаємини влади та суспільства односторонніми. Тобто, пояснює експерт, у нас громадянин зобов'язаний платити податки, донатити, служити, взагалі все, а держава йому – нічого.

«В Ізраїлі відкрито кордони, там війна. Але туди приїжджають, а не їдуть. Треба ж замислитись, які умови створює держава для своїх громадян, які приїжджають, щоб воювати. А у нас закриті кордони. Якщо ти проти підвищення податків, то ти ворог. Якщо ти проти дій ТЦК, то ти ворог. Що це таке? Є три глобальні свободи, які має зберегти будь-яка людина. Власне, за це, мабуть, війна йде? Свобода пересування, свобода спілкування, свобода інформації. Люди, у нас немає цього. Крок праворуч, крок ліворуч – тебе звинувачують у допомозі ворогу», - пояснює Дмитро Співак.

Також, додає він, питання у суспільства накопичилися і щодо підвищення податків заднім числом, що, як сказав Гетманцев, може, таке собі рішення, але хороше. Як підкреслює гість програми, це суперечить Конституції, так не повинно бути, це не шлях до Європи.

Також Politeka писала про те, що Ланг розповіла, чи Україна самостійно вироблятиме сучасну зброю.



Джерело матеріала
loader
loader