Стало відомо про реакція Заходу на скандал зі МСЕК
Стало відомо про реакція Заходу на скандал зі МСЕК

Стало відомо про реакція Заходу на скандал зі МСЕК


Коли посадовці нелегально отримують статус особи з інвалідністю та передбачені виплати, це вже мародерство, вважають в ОП.

Партнери України негативно сприймають корупційний скандал довкола медико-соціальних експертних комісій. Про це радник керівника Офісу президента України Михайло Подолякце у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна.

Подоляк наголосив, що коли посадовці нелегально отримують статус особи з інвалідністю та передбачені виплати, це вже мародерство.

Він пояснив, що Україна ухвалює антикризові рішення, і цим “заробляє” у партнерів позитивну репутацію. Разом з тим є інша ситуація.

“Що бачать наші партнери? Вони бачать, що деякі люди під час війни мародерять, отримують шалені “доходи”. І так далі. Безумовно, це охолоджує. Безумовно, в це потім вкладається російська пропаганда”, – наголосив Подоляк.

Одначе, росіяни також можуть поширювати свою пропаганду про те, що передана Україні фіндопомога “потрапляє комусь у кишеню”, серед виборців у країнах Європи. А через виборця така пропаганда впливає і на політиків.

“Якщо ми репутаційно виглядаємо так, якщо ми репутаційно виглядаємо не дуже позитивно в тому чи іншому напрямку, то чому ми очікуємо від партнерів, що вони продовжуватимуть наполегливо нас підтримувати як це було на початку війни?” – поставив риторичне запитання Подоляк.

Як відомо, останнім часом в Україні викрили низку корупційних схем у МСЕК. Самим скандальним стало викриття керівниці Хмельницького обласного МСЕК Тетяни Крупи, у якої вилучили готівки на 6 млн доларів, а також знайшли чиленні активи.

Також під час перевірок МСЕК стало відомо, що за цією схемою інвалідність оформили близько 50 прокурорів Хмельницької області.

Президент Зеленський провів засідання РНБО стосовно ситуації зі МСЕК. За його результатами генпрокурор Андрій Костін подав у відставку.



Теги за темою
Скандал Корупція
Джерело матеріала
loader
loader