США стурбовані рішенням Італії обмежити сурогатне материнство
США стурбовані рішенням Італії обмежити сурогатне материнство

США стурбовані рішенням Італії обмежити сурогатне материнство

Сполучені Штати висловили занепокоєння можливими обмеженнями, перед якими можуть постати американці в Італії після заборони використання послуг сурогатного материнства навіть за кордоном.

Про це представник Державного департаменту США сказав у коментарі виданню La Repubblica, повідомляє "Європейська правда".

У Держдепі сказали, що стурбовані тим, що станеться з американськими громадянами в Італії, народженими за допомогою сурогатного материнства, оскільки діти, чиї законні батьки не визнані, "залишаються без важливого правового захисту".

"Сполучені Штати продовжуватимуть сприяти створенню світу, вільного від дискримінації, щоб члени кожної сім'ї і всі люди, включаючи ЛГБТКІ+, могли жити з гідністю і повагою до своїх прав людини", – додали там.

Минулого тижня уряд прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні ухвалив закон, який робить сурогатне материнство злочином, навіть якщо такими послугами італійці користувались за кордоном.

Тим, хто порушує закон, загрожує штраф на суму до 1 мільйона євро або ув'язнення на строк до двох років.

Зміни, які відповідають передвиборчій обіцянці Мелоні, розкритикувала ліва опозиція та ЛГБТ-активісти, назвавши їх негуманними та дискримінаційними.

Прихильники закону, навпаки, кажуть, що сурогатне материнство експлуатує бідних жінок і відмовляє дітям у праві рости зі своїми біологічними матерями.

Прем’єрка Італії раніше говорила, що сурогатне батьківство є "нелюдською практикою", яка ставиться до дітей як до "продуктів з супермаркету".

Джерело матеріала
loader
loader