Найбільший відсоток прокурорів з "інвалідністю" виявився у Черкаській та Хмельницькій областях
Найбільший відсоток прокурорів з "інвалідністю" виявився у Черкаській та Хмельницькій областях

Найбільший відсоток прокурорів з "інвалідністю" виявився у Черкаській та Хмельницькій областях

В Офісі генпрокурора розповіли про перші результати розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час одержання груп інвалідності. Як виявилось, найбільший відсоток прокурорів, які мають статус людини з інвалідністю, у двох областях — Черкаській та Хмельницькій. Про це повідомили у Telegram Офісу генерального прокурора.

– За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у двох областях: Черкаській та Хмельницькій. Згідно з опрацьованою на даний момент інформацією, у Черкаській області 60 прокурорів органів прокуратури мають статус особи з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості прокурорів, які там працюють. 59 із них отримали його до повномасштабного вторгнення. На Хмельниччині такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення, – розповіли правоохоронці.

За іншими результатами службового розслідування, в решті прокуратур і Офісу генпрокурора показник прокурорів з інвалідністю не перевищує 10%. Як зазначили у відомстві, у 18 прокуратурах України частина прокурорів, які мають групи інвалідності, менша за 5% від загальної чисельності, ще в 11 прокуратурах — від 5 до 10%. В Офісі генерального прокурора 22 прокурори мають статус людини з інвалідністю. Це 2,5% від загальної кількості прокурорів, які працюють у центральному апараті. В ОДП зазначають, що за кожним із цих фактів буде проведено ретельну перевірку та надано оцінку як у рамках службового розслідування, так і в рамках кримінального провадження.

  • 22 жовтня у Державному бюро розслідувань (ДБР) повідомляли, що за фейкові інвалідності, які виявлять після перевірки чиновників, відкриватимуть кримінальні справи.
  • 16 жовтня головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов написав, що на Хмельниччині 49 прокурорів, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, яка перебуває під слідством.
  • 4 жовтня Офіс генерального прокурора повідомив, що голову Хмельницької МСЕК Тетяну Крупу та її сина – чиновника обласного управління Пенсійного фонду – викрили на незаконному збагаченні. Зокрема, будинки у родини вилучили майже 6 млн доларів у різних валютах
Теги за темою
Корупція Прокуратура
Джерело матеріала
loader
loader