Жінка ледь не померла через реакцію організму на воду
Жінка ледь не померла через реакцію організму на воду

Жінка ледь не померла через реакцію організму на воду

Ніна Манро з Австралії відчула нездужання, подібне до застуди, намагаючись "вимити" інфекцію, вона випила близько 4 літрів води. Поєднання такої кількості води та ліків, які вона приймала від застуди, призвело до різкого погіршення стану.

Австралійка провела 5 днів у відділенні інтенсивної терапії, поки лікарі намагалися стабілізувати її стан.

Що спричинило напад

За 6 тижнів до того, як жінка потрапила до лікарні, вона відчула симптоми кашлю та застуди. Оскільки жінка вирішила записатись до різних лікарів та виконувати рекомендації кожного з них, вона приймала: три дози стероїдів, три дози антибіотиків, назальні спреї та нурофен". Зрештою, уже після погіршення стану лікарі описали таку комбінацю – "ідеальним штормом" для зниження натрію в організмі.

Також жінці порадили пити багато води, і вона дотримувалася цієї поради, доки "не почала думати, що їй потрібно випити всю цю воду, щоб вивести хворобу з організму".

Вода вимила з організму натрій

За кілька днів до 15 червня, коли вона потрапила до лікарні, їй стало зле під час уроку фізкультури, і їй сказали пити воду. Наступного дня у неї потемніло в очах, і їй знову сказали пити більше. Лікарі подумали, що у неї міг бути синдром відміни від приймання стероїдів.

До моменту госпіталізації її нудило вже близько трьох днів. 15 червня вона нічого не їла, але випила 4 літри води.

Протягом перших днів перебування у відділенні інтенсивної терапії пацієнтка не могла вживати рідину. Після виписки її перевели на обмежене споживання води – 1,5 літра рідини на добу.

У пацієнтки виявили небезпечно низький рівень натрію в крові – 100 міліеквівалентів на літр, що значно нижче рекомендованого мінімуму в 135. Лікарі підкреслили, що поєднання надмірного споживання води, ліків, які їй прописали, та мікоплазмової інфекції поставило її здоров'я під серйозну загрозу.

Ніна каже, що час, проведений у відділенні інтенсивної терапії, вона пам'ятає нечітко, але знає, що їй пощастило, що вона вижила.

Теги за темою
Медицина Австралія Лікування Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader
loader