Китай затвердив перелік дозволених сортів ГМ кукурудзи та сої
Китай затвердив перелік дозволених сортів ГМ кукурудзи та сої

Китай затвердив перелік дозволених сортів ГМ кукурудзи та сої

Міністерство сільського господарства Китаю схвалило перелік генетично модифікованих (ГМ) сортів сільгоспкультур, які пройшли оцінку Національного комітету з реєстрації сортів сільськогосподарських культур Китаю (CNCVRC).

Про це пише ISAAA з посиланням на повідомлення Міністерства сільського господарства США (USDA).

Загалом Китай включив до переліку 30 генетично модифікованих сортів сільгоспкультур — 27 сортів кукурудзи та 3  сої. Ці сорти були вперше опубліковані для громадського обговорення в березні 2024 року. Серед розробників схвалених сортів: Науково-дослідний інститут кукурудзи Пекінської академії сільськогосподарських і лісівничих наук, Китайський сільськогосподарський університет, Інститут рослинництва, Китайська академія сільськогосподарських наук, Науково-дослідний інститут сільськогосподарських культур Хебейської академії сільськогосподарських і лісівничих наук, Інститут рослинництва CAAS.

Зазначається, що одним зі схвалених сортів кукурудзи є Rongyu 8K (ND207), який демонструє стійкість до азійського кукурудзяного метелика та черв’яка, а також дає на 7,9% більше врожаю, ніж його звичайний аналог. Також у переліку толерантна до гербіцидів соя Zhongliandou 6024 (Zhonghuang 6106), яка показала врожайність на 7,3% вищу порівняно з контролем.

Джерело матеріала
loader