Секрет хрусткої смаженої картоплі: як зробити її корисною для шлунку
Секрет хрусткої смаженої картоплі: як зробити її корисною для шлунку

Секрет хрусткої смаженої картоплі: як зробити її корисною для шлунку

Його унікальність в тому, що картопля буде не лише хрусткою, а й корисною для шлунка. Відповідний лайфхак було опубліковано у TikTok, пише Express.

Як приготувати хрумку смажену картоплю

Авторка лайфхаку Лора Стівенс пояснила, що одна проста зміна у способі приготування смаженої картоплі може не тільки покращити стан вашого кишківника, але й зекономити час.

За її словами, щоб зробити картоплю кориснішою, варто спочатку відварити її до напівготовності, а потім заморозити перед смаженням.

Стівенс стверджує, що цей метод збільшує кількість резистентного крохмалю в картоплі. Резистентний крохмаль працює як клітковина, не перетворюючись на глюкозу, тому він допомагає бактеріям у кишківнику та покращує стан клітин.

Згідно з даними Health Line, процес охолодження продуктів для підвищення рівня резистентного крохмалю називається ретроградацією крохмалю. Цей метод особливо ефективний для картоплі, "істотно збільшуючи кількість у ній резистентного крохмалю", і може також застосовуватися до рису та макаронів.

Як приготувати смачну смажену картоплю: дивіться відео

Для економії часу Стівенс відварює велику кількість картоплі, додає спеції, а потім заморожує. Після цього вона дістає необхідну кількість і запікає картоплю в духовці 25 – 30 хвилин, отримуючи, за її словами, "найхрусткіша і найсмачніша смажена картопля".

Як зазначили у виданні, заморожувати картоплю після варіння необов’язково – вона просто має бути охолодженою. Однак заморозка дозволяє приготувати одразу кілька порцій для майбутнього використання.

Джерело матеріала
loader
loader