Ідеальний шоколадний бісквіт для тортів: покроковий рецепт без труднощів
Ідеальний шоколадний бісквіт для тортів: покроковий рецепт без труднощів

Ідеальний шоколадний бісквіт для тортів: покроковий рецепт без труднощів

Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч в Instagram поділилася смачним рецептом м'якого бісквіту з шоколадом.

Ідеальний шоколадний бісквіт – це основа для багатьох десертів. Він легкий, повітряний та чудово підходить для тортів. Збережіть цей рецепт, він обов'язково стане вашим коханим.

Інгредієнти:

  • 3 яйця (категорія С1)
  • 130 г цукру
  • 65 мл молока
  • 50 мл рослинної олії
  • 100 г борошна
  • 20 г какао-порошку
  • 6 г розпушувача

Приготування :

Розігрійте духовку до 165 °C. Застеліть форму пергаментом або оберніть фольгою рознімне кільце. Висота форми має бути не менше 10 см.

У глибокій мисці збийте яйця кімнатної температури до мінімального збільшення обсягом. Поступово додайте цукор і продовжуйте збивати 7 хвилин до пишної світлої маси, яка збільшиться щонайменше втричі.

Додайте молоко та олію, перемішуючи на низьких оборотах до однорідності. У два прийоми додайте просіяні та змішані какао, борошно та розпушувач. Вимішуйте тісто віночком або силіконовою лопаткою до однорідності.

Перелийте тісто у підготовлену форму. Випікайте в розігрітій духовці 50 хвилин|мінути|. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою: якщо вона виходить сухою, бісквіт готовий.

Дайте бісквіту трохи охолонути у формі (приблизно 10 хвилин), потім акуратно витягніть його і перекладіть на решітку до охолодження. Загорніть охолоджений бісквіт у харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 5 годин. Висота бісквіту складе близько 5 см, і його легко розрізатиме на 3 коржі.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Джерело матеріала
loader