Радість свята у кожному шматочку: як зробити торт "Лебедине озеро"
Радість свята у кожному шматочку: як зробити торт "Лебедине озеро"

Радість свята у кожному шматочку: як зробити торт "Лебедине озеро"

"Лебедине озеро" – це торт, який дивує поєднанням бісквіта ту безе. Трішки додаткових інгредієнтів та магії – і вишуканий десерт вже у вашому холодильнику. 24 Канал пропонує за нагоди скористатися рецептом Cookpad.

Рецепт торта "Лебедине озеро"

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
бісквіт:
– 5 яєць;
– 160 грамів цукру;
– 150 грамів борошна;
– 1,5 чайної ложки порошку до печива;
– 3 столові ложки какао;
безе:
– 2 шари вафлі;
– 3 білки;
– 150 грамів цукру;
– 100 – 150 грамів горіхів.

Приготування:

  1. Для приготування бісквіта відділіть білки від жовтків. Збийте білки міксером на високій швидкості до утворення піни, поступово додаючи цукор. Збивайте, доки маса не стане стійкою.

  2. Потім по одному додайте жовтки, збиваючи на мінімальній швидкості міксера. Борошно змішайте з какао та розпушувачем і поступово введіть у яєчну масу, продовжуючи збивати на низькій швидкості. Форму для випікання змастіть олією та присипте борошном.

  3. Випікайте два бісквітні коржі в духовці при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин кожен. Діаметр форми має бути 24 сантиметри.

  4. Для безе візьміть вафельні листи, які збігаються за розміром із бісквітними коржами. Збийте білки з цукром так само як і для бісквіта.

  5. Нанесіть білкову масу на вафельні листи та посипте дрібно нарізаними горіхами. Випікайте безе в духовці протягом 1,5 години за температури 100 – 120 градусів.

  6. Для крему кімнатної температури масло збийте до білого кольору, потім поступово додайте згущене молоко. Орієнтуйтеся на консистенцію: згущене молоко може знадобитися не в повному обсязі.

  7. Зберіть торт, спочатку просочивши бісквітні коржі сиропом. Для цього використовуйте фруктовий сироп (з вишні, персика тощо) або підсолоджену воду.

  8. Шари торта збирайте у такій послідовності: бісквіт, крем, безе з горіхами (горіхами догори), крем, безе з горіхами (горіхами донизу), крем і знову бісквіт.

  9. Для помадки в гаряче молоко додайте поламаний шоколад і перемішайте до однорідної маси. Остудіть помадку та рівномірно залийте нею торт. Прикрасьте за своїм бажанням.

Смачного!

Багато соку і без хімії: як вибирати лимони.

Джерело матеріала
loader
loader