Як повернути м'якість махровим рушникам - що додати під час прання
Як повернути м'якість махровим рушникам - що додати під час прання

Як повернути м'якість махровим рушникам - що додати під час прання

Вирішити проблему можна за допомогою народних порад, які точно спрацюють.

Махрові рушники з часом можуть втратити свою м'якість і пухнастість через часте прання і неправильний догляд. Однак є кілька простих і доступних способів, які допоможуть повернути рушникам їхні первісні властивості.

Як повернути м'якість махровим рушникам?

Щоб махрові рушники знову стали м'якими, можна використати один із перевірених способів. Наприклад, для цього достатньо взяти найдешевший шампунь і сіль для посудомийних машин. Сіль можна замінити звичайною або морською, пише ТСН.

Для цього налийте дві кришки шампуню прямо в барабан пральної машини, додайте сіль у капронову шкарпетку і покладіть її разом із рушниками. Увімкніть швидкий режим прання при температурі 40 градусів і віджиманні на 800 обертів. Потім повторіть процес прання, додавши лимонну кислоту, і встановіть температуру 20 градусів.

Що потрібно зробити, щоб махрові рушники стали м'якими?

Ще один популярний спосіб повернути рушникам м'якість - це використання оцту і соди. У відсік для рідких мийних засобів налийте 1 склянку оцту і увімкніть прання за високої температури. Після цього додайте в пральну машину півсклянки соди і повторіть прання, але вже з віджиманням і полосканням.

Скільки порошку сипати в пралку

Стандартний норматив під час прання білизни - 1 столова ложка порошку на кілограм сухої білизни. Тому, якщо ваша машина розрахована на 5 кілограмів сухої білизни, але ви завантажуєте її тільки наполовину, 2-3 ложок буде цілком достатньо.

Як зробити рушники м'якими та пухнастими після прання?

Просте рішення для тих, хто хоче повернути м'якість рушникам, - замочити їх у розчині солі та води. Для цього розчиніть кілька ложок солі в холодній воді, залиште рушники в цьому розчині на 30-40 хвилин, потім ретельно прополощіть їх і сушіть на свіжому повітрі, уникаючи прямих сонячних променів.

Універсальний засіб для чищення своїми руками
Універсальний засіб для чищення своїми руками / Інфографіка Главред

Чим розм'якшити рушник?

Ще один незвичайний спосіб розм'якшити рушники - це використання холодної води та снігу взимку. Виперіть рушники в холодній воді, потім покладіть їх у ємність зі снігом на кілька годин. Після цього прополощіть і висушіть рушники.

Використання оцту і води також допомагає повернути рушникам м'якість. Для цього потрібно прополоскати їх у розчині оцту і води після звичайного прання. Важливо також пам'ятати, що прати махрові рушники слід окремо від інших речей і за температури не вище 60 градусів.

Джерело матеріала
loader