Якими хворобами можна заразитись від собак
Якими хворобами можна заразитись від собак

Якими хворобами можна заразитись від собак

Зоонози – це хвороби, які можуть передаватися від тварин людині. Навіть якщо тварина не буває на вулиці, вона все одно здатна заразити господаря вірусними, бактеріальними або паразитарними інфекціями через слину, сечу, фекалії або при контакті, особливо через укуси чи подряпини, CDC.

Які хвороби можуть передати собаки

Від собаки можна заразитися:

Сказом. Собаки є основними переносниками цього захворювання. На жаль, сказ не піддається лікуванню, йому можна запобігти за допомогою щорічної вакцинації улюбленця. Людям, які працюють з тваринами, також рекомендується вакцинація.

Кампілобактеріозом, що викликає підвищення температури, спазми в животі і діарею. У тварин інфекція може протікати безсимптомно. Щеплення від цієї хвороби поки що немає, тому важливо мити руки після контакту з фекаліями улюбленця, після туалету та перед їжею.

Стригучим лишаєм, який проявляється у вигляді круглих сверблячих плям на шкірі з лусочками. У тварин на цих місцях можуть з'являтися залисини. Щоб запобігти зараженню, потрібно ретельно мити руки після контакту з твариною. У разі зараження допоможуть протигрибкові препарати.

Як запобігти захворюванням

На закінчення, щоб зберігати здоров'я, рекомендується регулярно відвідувати ветеринара, уважно стежити за поведінкою улюбленців і ретельно мити руки. Крім того, важливо вакцинувати тварин від таких хвороб:

  • чуми м'ясоїдних;
  • парвовірусного ентериту;
  • вірусного гепатиту собак;
  • парагрипу;
  • лептоспірозу;
  • сказу.
Теги за темою
Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader