Магнітні бурі в жовтні: коли накриють Україну та скільки триватимуть
Магнітні бурі в жовтні: коли накриють Україну та скільки триватимуть

Магнітні бурі в жовтні: коли накриють Україну та скільки триватимуть

Магнітні бурі — це раптові зміни у геомагнітному полі Землі, спричинені сонячною активністю, пише Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США. Деякі люди стверджують, що це явище впливає на їхнє здоров'я, особливо у ті, хто має хронічні захворювання.

Календар магнітних бур на жовтень 2024 року допоможе заздалегідь спланувати свій графік, якщо ви помітили у собі таку чутливість.

Прогноз магнітних бур на жовтень 2024 року

Науковці передбачають значні магнітні бурі в жовтні 2024 року. Прогнозуються декілька короткострокових періодів із сильною геомагнітною активністю.

Дати магнітних бур:

  • 10 жовтня 2024 – потужна буря, К-індекс 5;
  • 11 жовтня 2024 – надзвичайно потужна буря, К-індекс 7;
  • 12 жовтня 2024 – потужна буря, К-індекс 5;
  • 22 жовтня 2024 – помірна буря, К-індекс 4;
  • 23 жовтня 2024 – слабка буря, К-індекс 3;
  • 26 жовтня 2024 – помірна буря, К-індекс 4;
  • 27 жовтня 2024 – слабка буря, К-індекс 3.

Магнітна буря 10 по 12 жовтня 2024 року

10 жовтня починається значна магнітна буря. На Сонці стався спалах, що спричинив несподівані збурення. З 15-ї години очікується підвищення сили геомагнітного поля до 5 балів, увечері — до 8 балів. 11 жовтня буря збережеться на рівні 6 – 7 балів.

Як магнітні бурі впливають на людей

Поки вчені не впевнені, що магнітні бурі можуть впливати на людей. Але люди помітили на собі кілька можливих ефектів:

  • Фізичне самопочуття. Деякі люди повідомляють про головний біль, втому, безсоння або підвищену дратівливість під час магнітних бур.
  • Серцево-судинна система. Є припущення, що магнітні бурі можуть впливати на артеріальний тиск та серцевий ритм, особливо у людей з хронічними захворюваннями серця.
  • Емоційний стан. Деякі дослідження припускають, що магнітні бурі можуть викликати зміни в настрої або збільшувати рівень стресу.

Єдиний вплив, який змогли підтвердити науковці – це проблеми в роботі електроніки. Через зміни в магнітному полі деякі прилади можуть вийти з ладу, порушується робота навігації та супутникових систем, також можливі перебої з постачанням електроенергії, але в Україні вони нині трапляються з інших причин.

Тому якщо сонячна погода не впливає на ваше самопочуття, краще не шукайте закономірностей, адже самонавіювання і занадто сильне переживання через здоровʼя можуть негативно впливати на ваше самопочуття.

Джерело матеріала
loader