Микола Точицький обговорив з послами країн G7 ініціативи зі збереження культурної спадщини та боротьбу з дезінформацією
Микола Точицький обговорив з послами країн G7 ініціативи зі збереження культурної спадщини та боротьбу з дезінформацією

Микола Точицький обговорив з послами країн G7 ініціативи зі збереження культурної спадщини та боротьбу з дезінформацією

Міністр культури і стратегічних комунікацій представив дипломатам три основні напрями плану, який буде презентовано на конференції з питань відновлення України у 2025 році у Римі: захист та відновлення історичних об’єктів, боротьба з російською пропагандою та промоція українських культурних продуктів на міжнародному рівні.

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький зустрівся з керівниками дипломатичних місій країн G7, серед яких - Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні Карло Формоза, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Цмоць, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс, тимчасово повірений у справах Посольства США в Україні Джон Гінкель і тимчасово повірений у справах Посольства Німеччини в Україні Тім Пранґе., а також тимчасово повірений у справах Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло. 

Про зустріч, яка відбулася у приміщенні міністерства, «Детектору медіа» повідомила пресслужба МКСК. 

У повідомленні зазначається, що Микола Точицький насамперед висловив подяку представникам країн G7 за підтримку та участь у міжнародних ініціативах, спрямованих на збереження культурної спадщини України.  

Міністр представив дипломатам три основні напрями плану, який буде  презентовано на конференції з питань відновлення України у 2025 році у Римі, а саме: захист та відновлення історичних об’єктів, боротьба з російською пропагандою та промоція українських культурних продуктів на міжнародному рівні. 

«Я, безперечно, вдячний вам всім за те, що ви є нашими союзниками у боротьбі за українську незалежність та суверенітет. Ми повинні стояти разом. Адже ця війна — це спроба повністю знищити українську ідентичність. росія воює не лише за територію, а й проти наших митців, проти нашої культури. Звичайно, найбільша для нас втрата — це люди. 125 культурних діячів загинуло внаслідок російської агресії. Понад 1600 об’єктів культурної спадщини зруйновано та пошкоджено. Я також хотів би подякувати кожному за те, що ви допомагаєте нам повертати артефакти в Україну. Адже росія продовжує красти важливі історичні об’єкти. Близько 1 700 000 музейних експонатів ще залишаються на окупованих територіях. Тому наше завдання зараз — продовжувати працювати разом над вирішенням цих питань»— цитує пресслужба промову Миколи Точицького. 

Повідомляється, що посол Італії Карло Формоза наголосив на важливості всебічної підтримки України у питаннях відновлення зруйнованих об’єктів культурної спадщини: «Ми всі розуміємо, як важливо, аби ви продовжували боротися за свою ідентичність, яка постійно піддається атакам з боку росії. У цей важкий час я хочу, щоб ви знали — ми всі з вами. Ми продовжуватимемо підтримувати вас у боротьбі за свободу та демократію. Лише завдяки спільним зусиллям ми зможемо забезпечити вільне майбутнє без загроз. Тому ми дякуємо вам, що запросили нас для обговорення цієї важливої теми». 

Своєю чергою посолка Канади Наталка Цмоць зосередила увагу на питанні боротьби з дезінформацією, відзначивши, що «російська пропаганда є глобальною проблемою, яка торкається не лише України, але й усіх країн світу», інформує пресслужба МКСК  

Фото Антоніни Вишневської, пресслужба МКСК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader