Промосковського батюшку з Вінниччини судять за поширення ворожої пропаганди
Промосковського батюшку з Вінниччини судять за поширення ворожої пропаганди

Промосковського батюшку з Вінниччини судять за поширення ворожої пропаганди

У Калинівському районному суді почався розгляд справи стосовно священника Калинівського благочиння УПЦ московського патріархату. Про це повідомляє видання Калинівка.City.

1 жовтня відбулося підготовче судове засідання, у ході якого офіційно стало відомим ім’я підозрюваного. Це – 50-річний мешканець Калинівки, протоієрей Євген Кошельник.

Клірика обвинувачують у тому, що протягом 2022 – 2024 років у власному акаунті в Telegram поширював текстові та відеоматеріали з чіткою підтримкою проросійської ідеології та антиукраїнською позицією.

У ході підготовчого засідання прокурор Калинівського відділу Хмільницької окружної прокуратури Інна Бартош заявила клопотання про обрання запобіжного заходу щодо обвинуваченого у вигляді нічного домашнього арешту.

3 жовтня суд задовольнив клопотання прокурора і застосував стосовно Євгена Кошельника запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці, до 29 листопада 2024 року включно, без використання електронних засобів контролю.

Суд також зобов’язав підозрюваного здати до відповідних органів влади свій паспорт, паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дозволяють виїзд за межі України.

Чоловіку інкримінують правопорушення передбачене ч.2.3 ст 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Джерело матеріала
loader