Україна евакуювала з Лівану ще 68 людей
Україна евакуювала з Лівану ще 68 людей

Україна евакуювала з Лівану ще 68 людей

Із Лівану 9 жовтня співробітники Головного управління розвідки Міноборони і Міністерства закордонних справ евакуювали ще 68 людей – громадян України та інших семи держав.

Про це інформує пресслужба ГУР, передає Укрінформ.

Як зазначається, літак з аеропорту Бейрута вже приземлився у польському Жешуві: евакуйовано 28 українців - 19 дорослих та 9 дітей. Вони вже прямують до України.

Також вдалось забрати і двох собак українців.

У межах місії українські розвідники і дипломати допомогли залишити Ліван і 40 іноземцям із 7 країн світу - 26 дорослим та 14 дітям.

Завдяки діям України у безпеці опинились: 6 громадян Аргентини, 6 громадян Мексики, 8 громадян Молдови, 1 громадянин Румунії, п'ять громадян Чехії, два громадянина Колумбії, 12 громадян Лівану.

Зазначається, що завдяки координації з міжнародними партнерами та підтримці дружніх держав операція була проведена оперативно та без ускладнень.

У ГУР нагадали, що під час попередніх трьох місій з близькосхідної країни вдалося вивезти 234 особи: 189 громадян України та 45 іноземців. Загалом станом на 9 жовтня 2024 року з Ліванської Республіки евакуйовано 302 людини - 217 українців та 85 громадян інших держав.

Тим, хто бажає скористатися допомогою держави, у ГУР рекомендують звертатися до Посольства України в Ліванській Республіці за телефоном (+961) 5921668 або електронною поштою: emb_lb@mfa.gov.ua.

Також доступна цілодобова гаряча лінія Міністерства закордонних справ України за номером +38-044-238-16-57.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) закликала ліванське цивільне населення більш ніж двох десятків сіл і міст на півдні Лівану негайно евакуюватися та прямувати на північ від річки Авалі.

Джерело матеріала
loader
loader