Напад на журналістку в Херсоні: поліція розпочала розслідування
Напад на журналістку в Херсоні: поліція розпочала розслідування

Напад на журналістку в Херсоні: поліція розпочала розслідування

Національна поліція розпочала досудове розслідування за фактом нападу на журналістку онлайн-медіа Олену Гнітецьку, який стався 30 вересня у Херсоні. Журналістка під час виконання своїх професійних обов’язків стала жертвою нападу невідомого чоловіка, який відібрав у неї мобільний телефон та пошкодив обладнання.

Деталі

Комітет з питань свободи слова рішуче засудив цей інцидент та звернувся до правоохоронних органів з вимогою провести оперативне та неупереджене розслідування. Комітет наголошує на неприпустимості будь-яких проявів насильства щодо журналістів та закликає притягнути винних до відповідальності за скоєне правопорушення.

Напад на журналістку є прямим порушенням права на свободу слова та загрожує безпеці всіх медійників, які працюють в умовах воєнного стану. Комітет закликає всі сторони дотримуватися міжнародних стандартів щодо безпеки журналістів та забезпечення їхньої свободи слова.

Цей інцидент ще раз підкреслює важливість захисту журналістів, які виконують свою роботу в складних умовах. Комітет вірить, що правоохоронні органи зроблять все можливе, щоб встановити всі обставини справи та притягнути винних до відповідальності.

Джерело матеріала
loader
loader