Microsoft видалила можливість перепризначати ключ Copilot у Windows 11
Microsoft видалила можливість перепризначати ключ Copilot у Windows 11

Microsoft видалила можливість перепризначати ключ Copilot у Windows 11

Минулого місяця одна зі збірок попереднього перегляду Windows 11 представила вкрай необхідну зміну для клієнтів із пристроями, оснащеними фізичним ключем Copilot: можливість переналаштувати ключ на іншу програму. Однак, якщо ви нещодавно оновилися до останньої бета-версії та не можете знайти анонсовану функцію, це тому, що Microsoft видалила її. Тимчасово.

Корпорація Майкрософт нещодавно оновила примітки до випуску для збірки 22635.4291 і підтвердила, що функція перепризначення ключів Copilot тепер зникла. Причина проста: помилки. На щастя, він не зник назавжди, і Microsoft планує повторно представити його в майбутньому оновленні. Ось що повідомляє Microsoft в оновленому журналі змін для збірки 22635.4291:

[ДОДАНО] Ми тимчасово вимкнули можливість налаштувати ключ Copilot, який почав розгортатися зі збіркою 22635.4225, щоб вирішити деякі проблеми та покращити роботу. Плануємо незабаром повернути його.

Щойно перепризначення клавіш Copilot відновиться, ви зможете відкрити будь-яку підписану та запаковану програму MSIX. Функція буде доступна в Налаштуваннях > Персоналізація > Введення тексту > Налаштувати клавішу Copilot на клавіатурі. За замовчуванням він буде зіставлений із Copilot, доки користувач не змінить його.

Майте на увазі, що цей параметр призначений лише для пристроїв із фізичним ключем Copilot, наприклад, останніх комп’ютерів Copilot+, як-от Surface Laptop 7. Зміна параметра на комп’ютерах без ключа Copilot нічого не дасть.

На додаток до повернення можливості перепризначення ключа Copilot у його оригінальній формі зі збірки 22635.4225, Microsoft планує «подальші вдосконалення цього досвіду». Поки що невідомо, на які доопрацювання чекають клієнти. Було б непогано мати можливість запускати будь-яку програму, а не лише упакований MSIX, але Microsoft каже, що обмеження полягає в тому, щоб переконатися, що відображені програми «відповідають вимогам безпеки та конфіденційності для забезпечення безпеки клієнтів».

Джерело матеріала
loader