Вкрадені MacBook Pro M4 продають на російському сайті за $7500
Вкрадені MacBook Pro M4 продають на російському сайті за $7500

Вкрадені MacBook Pro M4 продають на російському сайті за $7500

Вкрадені MacBook Pro M4 продають на російському сайті за $7500 - Фото 1

Днями ми повідомляли про продаж ще неанонсованого ноутбука Apple MacBook Pro з процесором M4 через соцмережу Facebook. Та, схоже, на цьому витоки не скінчилися, і тепер MacBook Pro M4 продають на російському сайті оголошень Avito.

В оголошенні на Avito рекламувався нібито 14-дюймовий MacBook Pro з чипом нового покоління M4. Пристрій в оголошенні має 16 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ вбудованого сховища. Він пропонувався в новому чорному кольорі Space Black – цей колір наразі ексклюзивний для моделей MacBook Pro з M3 Pro та M3 Max. Ціна ноутбука в оголошенні становила 720 тис. вічно дерев’яних рублів, що становить близько $7500, це значно більше, ніж ціни на поточні моделі MacBook Pro.

Вкрадені MacBook Pro M4 продають на російському сайті за $7500

Примітно, що на продаж було виставлено кілька одиниць ще не випущених MacBook Pro. Це свідчить про те, що ціла партія ноутбуків була вкрадена з китайського складу та якимось чином потрапила до росії.

Повідомляється, що в публікації є примітка про те, що ціна змінюється щодня, і покупці повинні узгоджувати її перед покупкою. Однак наразі ці публікації видалено з платформи, яка забороняє продаж «неіснуючих» продуктів.

Трохи раніше стався витік майбутнього MacBook Pro у видео розпаковки, яке поширювали російські YouTube-канали. На відео нібито фігурував MacBook Pro з потенційними оновленнями у вигляді трьох портів Thunderbolt 4 (проти двох Thunderbolt 3 у попередника) та 16 ГБ оперативної пам’яті в базовій версії.

Хоча достовірність цих витоків залишається непідтвердженою, вони узгоджуються з нещодавніми чутками про плани Apple щодо лінійки Mac. Марк Гурман з Bloomberg припускав, що Apple може анонсувати Mac на базі M4 вже наприкінці жовтня з можливою датою випуску 1 листопада.

Якщо цей витік є справжнім, він є серйозним порушенням зазвичай суворих заходів безпеки Apple. Востаннє Apple стикалася з витоком інформації такого масштабу у 2010 році, коли прототип iPhone 4 випадково залишили в барі в Каліфорнії. Хоча тоді мова йшла про один загублений пристрій, а не викрадену партію, яку продають на різноманітних майданчиках. Apple поки не прокоментувала ці витоки та не відреагувала на це очевидне порушення.

Джерело: macrumors

Вкрадені MacBook Pro M4 продають на російському сайті за $7500 - Фото 3
Теги за темою
Apple
Джерело матеріала
loader