Бронювання призупинили через обурення Зеленського кількістю людей, — ЗМІ
Бронювання призупинили через обурення Зеленського кількістю людей, — ЗМІ

Бронювання призупинили через обурення Зеленського кількістю людей, — ЗМІ

В Україні призупинили процедуру бронювання від мобілізації. Про це 9 жовтня повідомили видання The Page та Економічна правда з посиланням на джерела в уряді. Від мобілізації забронювали вже 1,5 мільйона осіб, що нібито обурило президента Володимир Зеленського.

Кабінет міністрів рішенням від 8 жовтня до 15 листопада призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств. Журналісти послалися на документ уряду за підсумками наради.

- Президент був на нараді. Обурювався, що забронювали 1,5 мільйона, — заявив співрозмовник ЕП.

До 15 листопада планують провести аудит рішень про визначення критично важливих підприємств та організацій. Мінекономіки має проаналізувати результати й до 20 листопада поінформувати уряд. 

Також Мінекономіки разом з Міноборони мають підготувати та презентувати уряду проєкт у якому, зокрема, передбачена розробка рішення щодо перевірки обґрунтованості бронювання військовозобов'язаних та можливого скасування відстрочки від призову в разі виявлення необґрунтованих випадків.

- Зупинення до 15 листопада 2024 р. дії положень Критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки, — йдеться в урядовому документі.

Центральним органам виконавчої влади, обласним адміністраціям та іншим державним органам рекомендували утриматися від прийняття рішень про визначення таких підприємств до врегулювання цього питання.

  • 15 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні забронювали 900 тисяч чоловіків.
  • 30 вересня міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що економічне бронювання давно треба було запровадити, але військових складно переконати.
Джерело матеріала
loader
loader