США евакуювали понад 4 тисячі людей з Лівану - Білий дім
США евакуювали понад 4 тисячі людей з Лівану - Білий дім

США евакуювали понад 4 тисячі людей з Лівану - Білий дім

Влада Сполучених Штатів продовжує докладати зусиль для евакуації власних громадян та членів їхніх сімей з Лівану, де Армія оборони Ізраїлю проводить військову операцію.

Про це повідомила в середу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Безпека всіх американців є першочерговим завданням адміністрації Байдена-Гарріс»,- підкреслила в цьому зв’язку Жан-П’єр.

Вона наголосила, що влада США вживає «численних кроків» для того, щоби допомогти американцям, які хочуть виїхати з Лівану, евакуюватися з цієї країни.

«Ми цілодобово працюємо, щоби допомогти американцям у Лівані та забезпечити для них якомога більше варіантів виїзду, а також пропонуємо позики громадянам США»,- зазначила представниця адміністрації.

Вона також повідомила, що з 27 вересня Сполучені Штати «забезпечили понад 4 тисячі місць у літаках» для американських громадян, власників посвідок на проживання в США та членів їхніх сімей для вильоту з Лівану. При цьому, бронювалися місця на комерційних авіалініях, які продовжують літати з Бейрута. Крім того, були організовані додаткові рейси. Зараз робота продовжується, і кількість доступних місць поки перевищує попит, зазначила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) закликала ліванське цивільне населення більш ніж двох десятків сіл і міст на півдні Лівану негайно евакуюватися та прямувати на північ від річки Авалі.

Україна також докладає зусиль для евакуації наших громадян та членів їхніх сімей із Лівану.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader