Росія відновила атаки на півдні України – ЗМІ
Росія відновила атаки на півдні України – ЗМІ

Росія відновила атаки на півдні України – ЗМІ


The New York Times вважає, що мета таких дій країни-агресора полягає в спробі відтягти частину українських сил з лінії фронту.

Російські війська відновили атаки на півдні України. Такими маневрами Росія, ймовірно, намагається розтягнути українські сили та відтягнути частину їх з Донецької області. Про це видання The New York Times.

Після українського контрнаступу минулої осені в південних регіонах спостерігалося відносне затишшя в боях. Однак тепер армія РФ розгорнула тут нові підрозділи в межах підготовки до майбутніх атак. Днями російські війська увійшли в село Кам’янське недалеко від Запоріжжя і вже атакують в інших частинах цього напрямку.

Журналісти заявили, що росіяни активно використовують тактику так званих “кліщів”: до недавно захопленого міста Вугледар Донецької області російські війська наблизилися з трьох напрямків.

Голова Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан зазначив, що захоплення Вугледара ускладнить оборону Курахового.

“Росіяни вже давно атакують цей район, і це одна з найактивніших ділянок фронту поряд із Покровською ділянкою”, – пояснив він.

Раніше ЗМІ заявили, що російські загарбники будуть намагатимуться взяти під контроль логістичні шляхи в Запорізькій області. 



Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader