Унікальний літак ARES знову піднявся в небо
Унікальний літак ARES знову піднявся в небо

Унікальний літак ARES знову піднявся в небо

Єдиний прототип штурмовика ARES, розроблений 34 роки тому, нещодавно знову здійснив політ для проведення випробувань, повідомляє Army Recognition. Зафіксували його над космодромом Мохаве в Каліфорнії. Перший політ цього літака відбувся ще 19 лютого 1990 року, і відтоді він використовується переважно як тестовий зразок.

ARES був створений на запит армії США як недорогий літак для авіаційної підтримки сухопутних сил. Його відмінною рисою стала схема «качка» з переднім горизонтальним оперенням, що забезпечує високу маневровість на малих висотах та підвищену стійкість до звалювання.

Основною зброєю ARES є шестиствольна гармата GAU-12 калібру 25 мм. Крім цього, літак може нести ракети, що робить його потужним засобом підтримки на полі бою.

Попри успішні випробування, проєкт не набув подальшого розвитку через відсутність інтересу з боку військових. ARES не пішов у серійне виробництво.

Після того, як компанія Scaled Composites приєдналася до корпорації Northrop Grumman, літак ARES був переобладнаний у літальну лабораторію для тестування нових технічних рішень і технологій.

Джерело матеріала
loader
loader