Цю книгу Білл Гейтс рекомендує для того, щоб ви навчилися не обмежувати свій успіх
Цю книгу Білл Гейтс рекомендує для того, щоб ви навчилися не обмежувати свій успіх

Цю книгу Білл Гейтс рекомендує для того, щоб ви навчилися не обмежувати свій успіх

У своєму блозі GatesNotes, пише GQ, Гейтс створив спеціальний розділ, де розповідає про книги, які справили на нього враження. І одна з них навчила його простого методу, що дозволяє не обмежувати свій успіх та примножувати його.

Яку книгу Білл Гейтс каже прочитати, щоб припинити обмежувати свій успіх

Книга, яку рекомендує Гейтс – "Діапазон: чому універсали перемагають у спеціалізованому світі" Девіда Епштейна.

На думку Гейтса, якщо не спеціалізуватися і не замикатися в собі, якщо пробувати різні речі, це допоможе людині бути набагато успішнішою та набагато краще справлятися з роботою. Це те, що роблять і спортсмени, щоб бути набагато сильнішими.

У книзі автор наводить приклад Роджера Федерера, який паралельно з тенісом займався скейтбордингом, футболом і плаванням. І навіть вирішив не ставитися до спорту надто серйозно, коли почав грати на професійному рівні.

чоловік читає книгу та тримає смартфонГейтс каже, що в цій книзі він відкрив для себе один з найважливіших уроків про успіх / Фото Racool_studio@freepik

На думку Білла Гейтса, це вчить нас важливості різноманітності, пошуку різних інтересів, адже так ми можемо підживлювати основний інтерес і знаходити кращі способи робити свої справи, зміцнювати навички та зростати як особистості.

У світі, який все більше заохочує і навіть вимагає гіперспеціалізації, нам потрібно більше Роджерів: людей, які починають з широкого бачення і в міру свого розвитку охоплюють різноманітний досвід і перспективи,
– пише Гейтс.

Підприємець вважає, що це одна з причин, чому Microsoft стала такою успішною компанією: "Ми мислили ширше, ніж інші стартапи того часу".

Коли ви маєте ширший спектр знань і навичок, то можете підходити до проблем і перешкод з різних поглядів, знаходити креативні рішення. Ви можете ламати шаблони, диференціювати себе і здобувати навички, які допоможуть іти далі.

Девід Епштейн каже, що є сфери, в яких необхідно спеціалізуватися. Але завжди корисно слідувати різним інтересам і темам. Як це робить і Гейтс, наприклад, читаючи біографії людей, бізнес яких дуже відрізняється від його власного, науково-фантастичні історії або й художні книги, які просто розважають.

Джерело матеріала
loader