Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської
Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Ліза Глінська, зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" розкрила свій простий та корисний рецепт заливного пирога з яйцем і зеленню.

Щоб приготувати заливний пиріг, підготуйте такі інгредієнти:

  • 150 г грецького йогурту (9-10%) або сметани (10%) (приблизно 6 ст. л.)
  • 150 г яєць (3 шт.)
  • 120 г рисової муки (приблизно 5 ст. л. з гіркою)
  • 5 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
  • 3 г солі (щіпка)
  • 10 мл рослинної олії (для змащення форми)

Для начинки:

  • 200 г зеленого лука (пучок)
  • 3 варених яйця
  • 30 г шпинату (1/3 пучка)
  • 20 г укропу (1/3 пучка)
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2 г солі (щіпка)

Дрібно наріжте шпинат, укроп і зелену цибулю. Варені яйця наріжте кубиками. Додайте сіль, рослинну олію і перемішайте.

У мисці змішайте яйця і йогурт, додайте сіль та перемішайте. Змішайте рисову муку з розпушувачем. Додайте сухі інгредієнти до яєчно-йогуртової маси і ретельно перемішайте.

Змастіть форму розміром 25 см на 18 см рослинною олією. Об'єднайте начинку з тістом, перемішайте і вилийте в підготовлену форму. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.

Змішайте 1 жовток з 1 ст. л. молока. За 3-4 хвилини до готовності пирога змастіть його тонким шаром глазурі.Дайте пирогу охолонути, перш ніж нарізати.

Цей заливний пиріг з яйцем і зеленню стане чудовим доповненням до вашого столу. Обов'язково спробуйте цей рецепт!

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.

Джерело матеріала
loader