«Потрібна стратегія, а не просто...»: Валерій Залужний озвучив запоруку миру
«Потрібна стратегія, а не просто...»: Валерій Залужний озвучив запоруку миру

«Потрібна стратегія, а не просто...»: Валерій Залужний озвучив запоруку миру

Валерій Залужний ще раз наголосив, що Україна разом зі своїми партнерами має виграти цю війну.

Сьогодні, 2 жовтня, посол України у Великій Британії Валерій Залужний узяв участь у щорічній конференції Консервативної партії в Бірмінгемі. Результатами ексглавком поділився на своїй сторінці Телеграм.

Посол України заявив, що він чергу подякував попереднім урядам Великої Британії за надану військову, гуманітарну та політичну допомогу, важливі поставки озброєнь, що допомогли змінити ситуацію на полі бою.

А також ще раз наголосив, що Україна разом зі своїми партнерами має виграти цю війну.

Хто такий Валерій Залужний?

Вале́рій Фе́дорович Залу́жний (нар. 8 липня 1973, Новоград-Волинський, нині Звягель Житомирська область) — український воєначальник, генерал. З 2021 року по 2024 був Головнокомандувачем Збройних сил України. Має звання Героя України, пише Вікіпедія.

Командувач військ Оперативного командування "Північ" (2019—2021), начальник Об'єднаного оперативного штабу ЗС України — перший заступник командувача Об'єднаних сил (2018), начальник штабу — перший заступник командувача військ Оперативного командування "Захід" (2017). Командир 51-ї окремої механізованої бригади (2009—2012).

23 травня 2022 увійшов до списку 100 найвпливовіших людей 2022 за версією журналу Time, а у жовтні 2022 року увійшов до списку 25 найвпливовіших українських військових від НВ.

Посол України у Великій Британії. Заступив на посаду 11 липня 2024 року.

"Війна в Україні — це не лише боротьба за незалежність нашої держави, але й за захист принципів, на яких побудований сучасний світ. Для того, щоб це стало можливим, нам потрібна всеохоплююча стратегія для перемоги. Стратегія, яка виходить за межі простої витримки наступної атаки або утримання чергової лінії оборони", - написав посол.

Окрім цього, Залужний вважає важливими елементами нашої Перемоги інвестиції у виробництво української зброї, захист повітряного простору та конфіскація заморожених російських активів.

"Підкреслив, що довготривалий справедливий мир досяжний — і шлях до нього у Формулі миру. Тільки спільні зусилля України, Великої Британії та Європейського Союзу можуть забезпечити мирне та стабільне майбутнє", - підсумував Залужний.

Валерій Залужний - останні новини

Нагадаємо, що Валерій Залужний поділився траурною новиною. На Донеччині в районі міста Добропілля внаслідок ракетного удару загинув 56-річний полковник ЗСУ Олександр Никитюк - саме він був радником колишнього головнокомандувача ЗСУ.

Також нещодавно Залужний анонсував посилення України. Українські дипломати разом із президентом і його командою працюють над посиленням стратегічного партнерства з Великою Британією.

Окрім цього, ЗМІ дізналися, де зараз "залізний генерал". За даними видання, з часу своєї відставки Залужний жодного разу не приїжджав до Великої Британії. Виїхав лише 3 липня. Усі ці місяці Залужний ходив вчитися в Дипломатичну академію.

Інші новини про Залужного:

Джерело матеріала
loader