Зеленський порівняв російські удари на кордонах НАТО із ситуацією на Близькому Сході
Зеленський порівняв російські удари на кордонах НАТО із ситуацією на Близькому Сході

Зеленський порівняв російські удари на кордонах НАТО із ситуацією на Близькому Сході

Український лідер подякував тим країнам, які допомагають Україні посилювати протиповітряну оборону.  

Президент України Володимир Зеленський вважає, що партнери України з країн НАТО під час терористичних російських повітряних ударів повинні взаємодіяти так, як вони це роблять на Близькому Сході, допомагаючи Ізраїлю збивати іранські ракети.

Про це він говорив у своєму традиційному вечірньому зверненні у середу, 2 жовтня.

Український президент нагадав, що минулої ночі російська армія завдала чергового удару по Україні “Шахедами”. 

“Зокрема, є влучання в Одеській області, в Ізмаїльському районі, зовсім неподалік від кордону Румунії. “Шахеди” вдарили по звичайній цивільній інфраструктурі – поромному терміналу, по вантажівках, по складу із зерном. Саме те, що російські терористи завжди сприймають як мішень – продовольча безпека регіону та світу”, - наголосив він.

 У цьому контексті Зеленський зауважив, що Україна давно говорить усім сусідам та основним партнерам про необхідність взаємодіяти.

“Треба разом збивати “Шахеди”, збивати ракети, а надто в районах, які поруч із державами НАТО. Це абсолютно можливо. Щоразу на Близькому Сході під час злочинних іранських ударів ми бачимо, як міжнародна коаліція діє разом”, - зазначив він.

При цьому український лідер подякував тим країнам, які допомагають Україні посилювати протиповітряну оборону.  

“Я дякую особливо Румунії за “Петріот”. І ми можемо досягти ще більшої ефективності – ми можемо взагалі покласти край російському терору, збиваючи “Шахеди”, збиваючи ракети у взаємодії”, - підсумував він.

Нагадаємо, у ніч проти 2 жовтня під час атаки безпілотників "Шахедів" по Україні сусідня Румуніяоголошувала повітряну тривогу та підіймала винищувачі.

Джерело матеріала
loader