Віталій Коваль: Ми відкриті до діалогу з колегами і хочемо більше розуміти аграрний сектор Польщі
Віталій Коваль: Ми відкриті до діалогу з колегами і хочемо більше розуміти аграрний сектор Польщі

Віталій Коваль: Ми відкриті до діалогу з колегами і хочемо більше розуміти аграрний сектор Польщі

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль взяв участь у роботі 13-ї сесії Парламентської Асамблеї України та Республіки Польща. Він виступав в панельній дискусії щодо продовольчої безпеки. Подякував польським колегам за підтримку України з початку повномасштабного вторгнення, зокрема, за допомогу українському агросектору і нашій країні на шляху до Європейського Союзу.

«Вдячний, що в 2022 році європейська сім’я відкрила доступ до української агропродукції. І в період блокування всіх морських шляхів наша продукція знайшла нового споживача. А ще отримала ринок з надзвичайно високими вимогами до якості. Така конкуренція підтягнула і самих агровиробників», - зазначив Міністр.

Міністр наголосив, що Мінагрополітики працює над розвитком альтернативних джерел вироблення електроенергії. Наприклад, переробка агросировини в біогаз і біометан. Враховуючи виклики війни, в довгострокових пріоритетах Україна розглядає можливість перебудувати енергетичну систему на «острівну». 

Віталій Коваль запевнив, що Мінагрополітики відкрите для подальшого діалогу з колегами. «Ми хочемо більше розуміти аграрний сектор Польщі, щоб зняти точки напруги на рівні консультацій, робочих груп.  Починаючи з галузевих асоціацій закінчуючи урядовими. Важливо, щоб бізнес розумів бізнес, і тоді проблемних точок, які призводять до негативних наслідків, буде набагато менше», - додав Міністр.

Довідково: Парламентська Асамблея Україна-Польща проходить 23-24 вересня у Варшаві. Це перша Асамблея за останні чотири роки. В заході беруть участь 12 українських депутатів та 18 депутатів польського Сейму і Сенату. Українські високопосадовці долучились до події онлайн.

Джерело матеріала
loader