У китайській пустелі будується гігантська електростанція для зберігання енергії
У китайській пустелі будується гігантська електростанція для зберігання енергії

У китайській пустелі будується гігантська електростанція для зберігання енергії

Енергетична корпорація Внутрішньої Монголії розпочала будівництво в пустелі Улан-Бух, восьмий за величиною в Китаї, електростанції для зберігання енергії, щоб краще використовувати нові джерела енергії для підключення до електромережі.
Про це повідомило Інформаційне агентство Сіньхуа.

Електростанція, яка матиме потужність 605 тис. кВт, є найбільшим з-поміж проектів, що будуються в країні, по одиничній потужності встановлених на ній енергоблоків. Вона використовуватиметься для стабільної подачі отриманої від ФЕС електроенергії до мережі.

Загальний обсяг інвестицій у її будівництво становить 2,1 млрд дол. (близько 295 млн дол.). Вона буде здана в експлуатацію та підключена до електромережі до кінця цього року.

Як повідомили в Управлінні у справах енергетики автономного району Внутрішня Монголія (Північний Китай), крім економічної вигоди від виробництва екологічно чистої електроенергії, нова електростанція в парі з фотоелектричною станцією, що знаходиться в процесі будівництва, будуть приносити також екологічні та соціальні вигоди в рамках боротьби з опустелюванням.

Обидва електроенергетичні проекти розташовані в повіті Денкоу.

У квітні цього року в повіті Денкоу почалося будівництво ФЕС, яка, крім вироблення електрики, використовуватиметься для покращення навколишнього середовища. Згідно з планом, вона буде здана в експлуатацію та підключена до електромережі до кінця року. Електростанція буде здатна щорічно виробляти до 3,16 млрд кВт-год електрики, скорочувати викиди вуглекислого газу на 2,75 млн тонн і відновлювати навколишнє середовище на площі близько 44,6 тис му (2 973 га) піску.

Пустеля Улан-Бух займає площу 15 млн му, і близько третини її площі припадає на повіт Денкоу міста Баяннур. Тривалість сонячного сяйва тут перевищує 3 тис. годин на рік.

Джерело матеріала
loader