Навички, які рятують наше життя: де в Києві знайти курси тактичної медицини
Навички, які рятують наше життя: де в Києві знайти курси тактичної медицини

Навички, які рятують наше життя: де в Києві знайти курси тактичної медицини

В умовах війни вміння надати першу допомогу може врятувати життя. Vgorode зібрав 14 ініціатив, які навчають лайфсейвінгу і готують нас до будь-яких викликів.

Fast

Сертифікована компанія, заснована у 2014 році, яка проводить тренінги та надає послуги консалтингу в галузі першої допомоги, протипожежної та виробничої безпеки й поставляє обладнання необхідне для порятунку людських життів. Надає можливість онлайн-тренінгів і корпоративних занять. Найбільший у країні провайдер навчання з першої допомоги.

Вартість: залежить від обраного курсу

Записатися чи обрати курс 

Instagram

"Соломʼянські котики"

Той самий благодійний фонд, що допомагає захисникам, рятувальникам і цивільним. Фокусуються на тактичній медицині та розмінуванні. Мають навчальний центр тактичної медицини та домедичної допомоги. Команда інструкторів сертифікована NAEMT, Європейською радою реанімації та бере участь у медичних евакуаціях разом з "Госпітальєрами". 

Дату найближчого тренінгу можна дивитися на сторінках організації в соцмережах.

Вартість: Благодійний внесок, сума внеску залежить від обраного курсу.

Записатися чи Обрати тренінг

Instagram

"Госпітальєри"

Медичний батальйон "Госпітальєри" працює на фронті з початку війни у 2014 році. Їхні екіпажі щодня проводять десятки евакуацій майже по всій лінії фронту. Навчають тактичної медицини з 2015 року та домедичної допомоги з 2018 року. Інструктори сертифіковані NAEMT (Американською Національною асоціацією екстрених медичних техніків), УВМА (Українською військовою медичною академією).

Вартість: залежить від обраного курсу

Записатися / Обрати тренінг

Instagram

Центр готовності цивільних

Проєкт "Благодійного фонду Сергія Притули", основна мета якого навчити цивільне населення базової військової підготовки та надати навички, необхідні в умовах війни. В Україні працює 86 осередків у 19 областях. Потрапити на тренінг можна за реєстрацією, заповнивши форму вашого міста-осередку.

Вартість: благодійний внесок у вільному розмірі

Записатися / Обрати тренінг

Instagram (Київ)

Save a Life

"Ми не хочемо, щоб вам доводилося рятувати людей кожного дня. Але ми точно хочемо, щоб ви це вміли" – саме так мотивують створення курсів домедичної допомоги в самій команді. Вчать рятувати людей із 2020 року

Вартість: базовий курс 1500 гривень

Записатися / Обрати курс

Instagram

"Пульс"

Тренінги медико-евакуаційного підрозділу "Пульс". Добровольча група медиків працювала на сході України разом із 72-ю бригадою. За відносно короткий період до ротації групі вдалось урятувати понад 200 військових. Тепер вони проводять тренінги для військових і цивільних.

Вартість: 1000 гривень. Кожен внесок іде на забезпечення безплатних тренінгів для військових

Записатися / Обрати курс

Instagram

Інструктор Костенко

Медикиня Ірина Костенко в такмеді вже 10 років. З початку війни 2014 року проводила навчання з військовими на Донбасі, тепер навчає, як рятувати життя і цивільних, і військових. У 2021-му Костенко разом з однодумцями реалізували проєкт "Реаніметро". Тоді на 19 станціях київської підземки з'явилися дефібрилятори й аптечки.

Вартість: 1450 гривень для цивільних, безоплатно для військових

Записатися: через Google-форму в соцмережах медикині

Instagram

Pulse

Організацію створили для порятунку життів українських військових шляхом проведення безплатних тренінгів із тактичної медицини й усебічної медичної підтримки Сил Оборони.

Вартість: безоплатно (лише для військових)

Записатися / Обрати тренінг

Instagram

"Колесо"

Навчально-тренувальний центр тактичної медицини, що базується в Києві та проводить інтенсиви з домедичної допомоги для військових і цивільних за ТССС, переклад MARCH.

Вартість: безплатно

Instagram

2402 Foundation

Фонд 2402 виник на початку великої війни з ініціативи журналістів і став ресурсом для надання екстреної допомоги колегам. Проводить регулярні безплатні безпекові тренінги для представників громадського сектору, що працюють у зоні воєнних дій. Так, триденний HEFAT від 2402, де навчають тактичної медицини, домедичної допомоги, мінної та цифрової безпеки проводять для представників громадського сектору щотижня, з пʼятниці до неділі.

Вартість: завдаток у розмірі 1500 гривень (повертається в повному розмірі після проходження всього курсу)

Записатися / Обрати тренінг

Instagram

Курс тактичної медицини від Ukrainian Paramedic Group

Курс доступний лише для тих хто вже проходив базовий тренінг.

Навчання організовано за стандартами NATO за участі досвідчених тренерів, що мають  досвід надання медичної допомоги під час військових дій.

Причиною створення курсу “Тактична медицина” стала  російсько-українська війна.
У військових конфліктах, в яких беруть участь армії країн членів НАТО гине не більше 3% поранених! При чому, якщо в ЗСУ головна задача не дати загинути тим, кого можна врятувати, то медицина країн альянсу вже успішно вирішує завдання вищого рівня – порятунку тих, хто завжди вважався безнадійним і гинув у 100 % випадків. Британські військові медики повідомляють, що їм тепер вдається врятувати біля чверті таких “безнадійно” уражених.

Цьому сприяє доступна сучасна високотехнологічна медична допомога кращих клінік, ретельно розроблена схема евакуації поранених, що дозволяє розпочати надавати спеціалізовану висококваліфіковану лікарську допомогу не пізніше ніж через годину після поранення.

Ранній початок лікарської допомоги є фактором, який значно покращує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого. Тому існує поняття ’золотої години”- перша година після поранення, протягом якої повинно розпочатись надання кваліфікованої лікарської допомоги.

Вартість 2000 гривень для однієї особи.

Реєстрація за телефоном 063-101-50-50 (Вайбер, Telegram, WhatsApp смс) Подробиці за посиланням

Міжнародний центр тактичної медицини

Підготовка військових, медичних працівників та служб швидкого реагування до ефективної роботи в умовах високого ризику та складних умов. Це професійні тренінги.

Подробиці за посиланням.

Тактична медицина за рекомендаціями TCCC-ASM від Української школи порятунку

Одноденний тренінг + симуляція.

Практичний-теоретичний тренінг з надання домедичної допомоги в бойових умовах для військових, проте підходить і для цивільних, які планують мобілізуватися, перебувати на території бойових дій, або просто опанувати відповідні навички . Тренінг побудований за рекомендаціями ТССС та доповнений нашими реаліями.

Вартість: 1400 гривень

Зареєструватися на тренінг

Навчальний курс із тактичної медицини Центру СБУ "А"

На жаль, під час бойових дій і ворожих обстрілів неможливо уникнути поранень та смертей. Наше завдання – зберегти максимум життів українців. Тому ми підготували серію відеолекцій з тактичної медицини для тих, хто ще не пройшов ці курси або не має медичної освіти.

Вартість: безоплатно

Переглянути відео можна за посиланням

Джерело матеріала
loader