Чи справді зелений чай сприяє схудненню: учені дали пояснення
Чи справді зелений чай сприяє схудненню: учені дали пояснення

Чи справді зелений чай сприяє схудненню: учені дали пояснення

Зараз же напій знову стає популярним як "засіб для схуднення" через вірусні відео у Tik Tok. Про це пише видання The New York Times.

Чи справді зелений чай такий корисний

У мережі цей напій називають "природним Ozempic" та рекомендують пити не менше 5 чашок зеленого чаю на день, аби схуднути. Як зазначив лікар-фахівець із лікування ожиріння в Університеті Джонса Гопкінса Джотсна Гош, хоч і є деякі дослідження зеленого чаю та ваги, докази того, чи може горнятко або кілька спалити зайві кілограми, неясні.

Користувачі мережі заявляють, що зелений чай посилює вироблення GLP-1, гормону кишківника, а той своєю чергою – вироблення інсуліну підшлунковою залозою. Також цей гормон сприяє відчуттю ситості, через що людина вживає менше їжі. За схожим принципом працює препарат Ozempic, який імітує такий гормон.

За словами експертів, будь-який вплив зеленого чаю на GLP-1, найімовірніше, буде незначним. Зокрема дослідники вважають, що вплив зеленого чаю на метаболізм є незначним.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело матеріала
loader