Мінцифри планує запустити «Дія. Підпис» для юридичних осіб
Мінцифри планує запустити «Дія. Підпис» для юридичних осіб

Мінцифри планує запустити «Дія. Підпис» для юридичних осіб

Це забезпечить юридичним особам змогу віддалено ідентифікуватись через застосунок — так, як це зараз роблять громадяни.

Міністерство цифрової трансформації планує запустити сервіс «Дія. Підпис» для юридичних осіб найближчим часом. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг Мінцифри Валерія Ткач.

«Найближчим часом ми плануємо запустити «Дія. Підпис» для юридичних осіб, щоб бізнес також міг користуватися мобільним застосунком «Дія»», — сказала Ткач.

Таким чином, юридичні особи отримають змогу послуговуватися «Дія.Підпис» («Дія ID») для віддаленої ідентифікації через мобільний застосунок — так, як це зараз роблять фізичні особи.

Застосунок також зможе передавати електронні копії документів підприємства до інших інформаційно-комунікаційних систем і накладати віддалений кваліфікований електронний підпис.

За словами представниці Мінцифри, також міністерство планує розширити категорії щодо подачі заяв до Міжнародного реєстру збитків і впровадити ветеринарний паспорт. «Ми будемо повідомляти про оновлений функціонал», — сказала Ткач.

Нагадаємо, нещодавно Театр імені Івана Франка у Києві запровадив на сайті верифікацію через «Дія.Підпис» для продажу квитків на вистави.

  • Читайте також: «Укрзалізниця» поширила верифікацію через «Дія.Підпис» на популярні міжнародні рейси

Фото: портал «Дія»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader