Ціна просто космос: яке пиво найдорожче у світі
Ціна просто космос: яке пиво найдорожче у світі

Ціна просто космос: яке пиво найдорожче у світі

На перший погляд пиво не відноситься до напоїв, за які готові віддавати сотні доларів. Однак цей міф розвіюється тоді, коли дізнаєшся про найдорожче пиво.

Найдорожчі вина світу часто оцінюються в шестизначних сумах, і мало хто задумується про найдорожче пиво, адже цей алкогольний напій досить доступний.

Першим у списку, яке елітне пиво продається за сотні тисяч доларів у світі є Allsopp's Arctic Ale за 503,300 доларів. Історія цього пива починається ще у 1852 році, коли його зварили спеціально для арктичної експедиції під командуванням сера Едварда Белчера. Ця пляшка, знайдена через півтора століття, була продана на eBay за понад півмільйона доларів.

На другу сходинку списку, яке пиво найдорожче у світі виходить BrewDog The End of History, стверджує The CEO Magazine. Це бельгійський світлий ель, який коштував 765 доларів, однак згодом, коли виробник вирішив перезапустити випуск цього пива, його ціна зросла до 20 тисяч доларів. Воно має вражаючу міцність — 55%. Також унікальність цього напою полягає в його оформленні: пляшки пива прикрашені справжніми рештками тварин.

Що таке The CEO Magazine?

The CEO Magazine — джерело інформації, натхнення та мотивації для найуспішніших світових лідерів, керівників, інвесторів і підприємців, йдеться на сайті.

Carlsberg Jacobsen Vintage No. 1 посідає третю сходинку із вартістю 400 доларів за пляшку. З 2008 року Carlsberg випускає цей ексклюзивний сорт пива, який виготовляється у суворо обмеженій кількості. Витримане в дубових бочках і створене з найкращих інгредієнтів, воно має насичені нотки шоколаду й карамелі.

Schorschbock 57 вважається ще одним досить вартісним пивом у світі, коштує воно 275 доларів за пляшку. Цей німецький сорт пива від пивоварні Schorschbräu має вміст алкоголю 57,5%, що робить його одним із найбільш міцних у світі.

Оцінювати об'єктивно, яке найкраще пиво у світі серед цього списку неможливо, для кожного воно буде своїм, але що точно слід пам'ятати, так це про шкоду алкогольних напоїв та розумне споживання.

Що має враховувати читач?

Цей матеріал містить лише інформаційний характер. Надмірне вживання алкоголю може бути шкідливим для вашого здоров'я.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader