Екран ноутбука рухається слідом за користувачем. Показуємо, як працює Lenovo Auto Twist AI PC
Екран ноутбука рухається слідом за користувачем. Показуємо, як працює Lenovo Auto Twist AI PC

Екран ноутбука рухається слідом за користувачем. Показуємо, як працює Lenovo Auto Twist AI PC

Мені завжди подобався сміливий підхід Lenovo до концептуальних пристроїв. У репортажі з виставки CES я описував ідею модульного ноутбука, а на нещодавній IFA 2024 в Берліні компанія показала ще один фановий концепт під назвою Auto Twist. Це ноутбук, екран якого кріпиться на шарнірах, рухається слідом за користувачем і керується голосовими командами.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Екран ноутбука рухається слідом за користувачем. Показуємо, як працює Lenovo Auto Twist AI PC - Фото 1

Кілька тижнів тому я купив вебкамеру для дзвінків Insta360 Link, і вона діє за схожим принципом. Пристрій можна налаштувати так, що він відстежує рухи голови та рухається слідом за тобою. Це дуже зручно на дзвінках і під час запису відео. Тобі не потрібно піклуватися про те, щоб обличчя було завжди в центрі кадру, а очі дивилися в камеру, а не вниз.

У Lenovo пішли ще далі і зробили те ж саме, тільки з ноутбуком! Його екран  автоматично підлаштовується під користувача, і розуміє такі голосові команди, як «закрити ноутбук», «режим ноутбука», «режим планшета» та інші. Ноутбук також вміє автоматично закриватися після того, як ви від нього відійдете.

Ось відео, як це працює. У певний момент ноутбук загубив моє обличчя, бо я випадково закрив його телефоном. Після того як прибрав смартфон, усе знову запрацювало.

А ось демонстрація того, як працюють голосові команди, і можливостей повороту екрана. Відстеження відбувається за допомогою вебкамери, а обробка зображення відбувається з використанням штучного інтелекту. Описувати особливо нічого, тому дивіться відео.

В іншому це звичайний ThinkPad від Lenovo.

111111

Чи з’явиться ноутбук коли-небудь на ринку, і скільки він коштуватиме, якщо таки так, у компанії не повідомляють. Є ймовірність, що він так і залишиться на рівні веселого концепту.

Джерело матеріала
loader
loader