/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F98bd18b50f8f6a50c05cbdbed48864a0.png)
Деруни, запечені у горщику: смачна інтерпретація традиційної страви
Деруни – це надзвичайно популярна основна страва, що готується з простих та бюджетних інгредієнтів. Її подають зі сметаною або різноманітними соусами. А також часто вдосконалюють та подають у незвичному вигляді.
Ось, наприклад, фудблогерка з ніком bude_smachno_razom в TikTok розповіла рецепт приготування дерунів, що запікаються у горщику. В результаті, ви отримаєте страву немов з печі.
Інгредієнти для дерунів
- Картопля – 6 шт
- Цибуля – 1 шт
- Яйця – 1 шт
- Сіль
- Перець
- Олія для смаження
Інгредієнти для соусу
- Куряче філе – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Печериці – 3-4 шт
- Сметана 20% - 100 гр
- Сіль
- Перець
- Сир твердий – 50 гр
Спосіб приготування
1.Спочатку готуємо деруни. Натираємо картоплю й цибулю на дрібній тертці.
2. Додаємо яйце, сіль і перець. Добре перемішуємо та обсмажуємо деруни на сковорідці з олією з обох боків до золотавої скоринки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0382c5df94b2f0690fe224b44dc2fe05.png)
3. Для соусу нарізаємо куряче філе, цибулю, печериці.
4. Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо шматочки курячого філе, цибулю і печериці.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6aee33ac70fb09a7c358d13425dfebf9.png)
5. Наприкінці додаємо сметану, сіль та перець.
6. Викладаємо готові деруни в горщики чергуючи шарами із соусом з грибами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F018a8ee5018452d3c9ecb2abf62e3f77.png)
7. Затираємо все сиром та запікаємо в духовці при 180° 15-20 хвилин.
На OBOZ.UA є й інші рецепти дерунів:
- Деруни у духовці
- Деруни з кабачків
- Деруни з грибами

