Деруни – це надзвичайно популярна основна страва, що готується з простих та бюджетних інгредієнтів. Її подають зі сметаною або різноманітними соусами. А також часто вдосконалюють та подають у незвичному вигляді.
Ось, наприклад, фудблогерка з ніком bude_smachno_razom в TikTok розповіла рецепт приготування дерунів, що запікаються у горщику. В результаті, ви отримаєте страву немов з печі.
Інгредієнти для дерунів
- Картопля – 6 шт
- Цибуля – 1 шт
- Яйця – 1 шт
- Сіль
- Перець
- Олія для смаження
Інгредієнти для соусу
- Куряче філе – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Печериці – 3-4 шт
- Сметана 20% - 100 гр
- Сіль
- Перець
- Сир твердий – 50 гр
Спосіб приготування
1.Спочатку готуємо деруни. Натираємо картоплю й цибулю на дрібній тертці.
2. Додаємо яйце, сіль і перець. Добре перемішуємо та обсмажуємо деруни на сковорідці з олією з обох боків до золотавої скоринки.
3. Для соусу нарізаємо куряче філе, цибулю, печериці.
4. Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо шматочки курячого філе, цибулю і печериці.
5. Наприкінці додаємо сметану, сіль та перець.
6. Викладаємо готові деруни в горщики чергуючи шарами із соусом з грибами.
7. Затираємо все сиром та запікаємо в духовці при 180° 15-20 хвилин.
На OBOZ.UA є й інші рецепти дерунів:
- Деруни у духовці
- Деруни з кабачків
- Деруни з грибами