Огірки на зиму вийдуть дуже хрусткими та соковитими, якщо закрити їх в маринаді з кетчупом. Овочі матимуть пряний насичений смак. До того ж, не розм'якатимуть в банці.
Ідея приготування хрустких консервованих огірків з кетчупом чилі опублікована на сторінці фудблогерки Інни з ніком shumak inna в Instgaram. Маринад дуже простий.
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 3 склянки
- оцет – 150 мл.
- цукор – 1 склянка
- сіль – 2 ст.л.
- кетчуп чилі – 5-6 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Інгредієнти для маринаду змішати між собою.
2. Поставити на вогонь прокип'ятити 2-3 хвилини.
3. Огірки промити та відрізати хвостики.
4. На дно банки покласти почищені зубчики часнику , лаврове листя та перець горошок (за смаком).
5. Викласти в банку огірки та залити маринадом.
6. Стерилізувати 5-7 хвилин (літрові банки).
7. Ця порція маринаду розрахована приблизно на 2 літрові банки.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані огірки з гірчицею
- Ніжинські огірки без оцту
- Малосольні огірки з насінням гірчиці