"Ситуація складна": в Міненерго розповіли про відключення світла через ракетний удар
"Ситуація складна": в Міненерго розповіли про відключення світла через ракетний удар

"Ситуація складна": в Міненерго розповіли про відключення світла через ракетний удар

Міністр енергетики зазначив, що ситуація в енергосистемі внаслідок ракетно-дронового удару по Україні 26 серпня залишається складною.

Ціллю російського ракетно-дронового ударупо Україні 26 серпня стали об'єкти енергетичної інфраструктури. Ситуація залишається складно. Про це у своєму Facebook повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, росіяни не залишають планів залишити Україну та українців без електроенергії.

"Оператор системи передачі терміново ввів режим екстрених відключень електроенергії", - зазначив він.

Галущенко також додав, що ситуація в енергосистемі залишається складною, енергетики уточнюють наслідки російського масованого удару по території України.

"Наслідки атак уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією", - резюмував він.

'Ситуація складна': в Міненерго розповіли про відключення світла через ракетний удар
Що означають черги відколючень електроенергії / Інфографіка: Главред

Хто такий Герман Галущенко

29 квітня Верховна Рада призначила віцепрезидента "Енергоатому" з питань розвитку Германа Галущенка міністром енергетики України. З травня 2020 року Герман Галущенко працював віцепрезидентом державного підприємства "НАЕК" "Енергоатом". Відповідав за перспективи розвитку компанії, реалізацію нових проєктів, міжнародні та правові напрямки.

За освітою - юрист.

Масований удар по Україні 26 серпня - що відомо про відключення світла 26 серпня

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, вранці 26 серпня російська армія здійснила масовану атаку на Україну за допомогою дронів і ракет, що призвело до серйозних перебоїв у постачанні електроенергії в кількох містах, про що повідомив гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко.

Також російські війська завдали удару по промисловому об'єктув Полтавській області. Про це повідомив начальник ОВА Філіп Пронін.

Під час повітряної тривоги в Києві буличутні вибухи. Повітряні сили ЗСУ попереджали про загрозу балістичних ударів для столиці.

Джерело матеріала
loader
loader