Які кришки не можна використовувати для консервації та чому: ділимося корисними порадами
Які кришки не можна використовувати для консервації та чому: ділимося корисними порадами

Які кришки не можна використовувати для консервації та чому: ділимося корисними порадами

Бляшані кришки, які закривають за допомогою ключа, найчастіше використовують для консервації. Ними консервують від овочів, до ягід, компотів та соусів.

Як обрати кришки для консервації

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від господарок, які кришки краще не використовувати для консервації та чому.

Які кришки зіпсують консервацію

Які кришки краще не використовувати

Це стосується кришок, які не мають спеціального лакового покриття і вони з білої жерсті, яка окислюється, тому їх не можна використовувати для консервацій, що містять кислоту, це стосується маринованих огірків або помідорів. Ще їх не можна використовувати для бобових та м'ясних страв.

Консервація на зиму

Які кришки потрібно використовувати для консервації

Краще використовувати кришки з лаковим покриттям на внутрішній та зовнішній поверхні. Ці кришки призначені для контакту з кислим середовищем, при цьому кришки не окислюватимуться і будуть абсолютно безпечними при контакті з кислими продуктами!

Металеві кришки для консервації

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані помідори
  • Квашені помідори з морквою
  • Зелені помідори з коріандром
Джерело матеріала
loader
loader