Морські курорти Німеччини: на яке море ще можна вибратися влітку
Морські курорти Німеччини: на яке море ще можна вибратися влітку

Морські курорти Німеччини: на яке море ще можна вибратися влітку

Сюди зрідка навідуються іноземні туристи, але щороку їздять німці на літній вікенд. Які локації вони обирають — читайте нижче.

Рюген 

Найбільший острів країни розташовується у південно-східній частині Балтійського моря. Його розкішна берегова лінія має безліч заток, бухт та піщаних пляжів. Тут переважає помірний клімат. Температура повітря коливається від 17°C вище нуля.

Один із найпопулярніших курортів — Бінц. Він славиться довгою набережною Strandpromenade. Тут облаштували велику кількість пішохідних та велосипедних маршрутів.

Радимо відвідати мис Аркона. Тут можна насолодитися тишею і красою природи в оточенні унікальної флори та фауни. А ще туристи зможуть побачити маяки, військові бункери та відвідати однойменне містечко. Також тут розміщується релігійний центр балтійських слов'ян. А з вершини Пікберг відкривається мальовнича панорама на острів.

Обов'язково сходіть до мисливського будиночка Jagdschloss Granitz. Він знаходиться на горі Темпельберг заввишки 107 метрів. Щоб піднятися до домівки, доведеться здолати 154 сходинки. Але якщо ліньки напружувати ноги, можна придбати квиток на паротяг. 

А ще рекомендуємо завітати до Національного парку Ясмунд. Природний заповідник відомий крейдяними скелями, рідкісними видами рослин, птахів та буковими лісами, які занесені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Острівна кухня не обходиться без морепродуктів. Рекомендуємо спробувати копчену померанську рибу.

Морські курорти Німеччини: на яке море ще можна вибратися влітку

Занкт-Петер-Ордінг 

Колишнє поселення вікінгів з унікальним мікрокліматом, яке сьогодні перетворилося на популярний курорт. Містечко розташовується на березі Північного моря. Туристів чекають піщані дюни, ліси та нескінченне узбережжя протяжністю 12 кілометрів. Недарма локацію вважають одну з найкращих для літнього відпочинку в Німеччині. Тут часто можна зустріти поціновувачів серфінгу та кайтсерфінгу.

Ідеальні місяці для подорожі — липень та серпень. Клімат відносно м'який, а температура повітря коливається від 20°C.

Прихильникам теплої води радимо відвідати аквапарк Dünen-Therme. Тут облаштовані сауни, гірки, джакузі та термальні басейни. Також на території діє центр здоров'я, де пропонують оздоровчі процедури та масаж. Атракція працює з 10:00 до 20:00, у п'ятницю та суботу до 22:00. Якщо подорожуєте з дітьми, обов'язково сходіть до місцевого зоопарку West Coast Park & Robbarium. Тут зустрінете різноманітних тварин: від тюленів і черепах до змій та лисиць.

До речі, у населеному пункті також є місця для кемпінгу та автофургонів.

На обід рекомендуємо піти до місцевого закладу Strandbar 54° Nord, який розташовується на пірсі. Звідси відкривається неймовірний краєвид на море.

Амрум

Десятий за величиною острів біля узбережжя Німеччини. Якщо шукаєте спокою та тиші — прямуйте сюди. Місцеві пляжі простягаються майже на 10 кілометрів. А ще локація є домом для понад 10 тисяч видів тварин та рослин. Тому не дивуйтеся, якщо зустрінете деяких звірів під час прогулянки.

Найчастіше мандрівники їдуть відпочивати на Amrum Kniepsand — найбільшу піщану косу в Європі.

Прихильникам активних розваг радимо спробувати зайнятися віндсерфінгом або веслуванням. До речі, тут також облаштували безліч маршрутів різної складності. Тож поціновувачам піших чи велосипедних прогулянок неймовірно пощастило. Двоколісний транспорт можна орендувати в будь-якому населеному пункті. А ще тут можна відправитися у кінну подорож вздовж берега.

Щоб дізнатися більше про історію та особливості узбережжя, сходіть до природознавчого музею Naturzentrum Amrum. Тут зберігаються експонати птахів та різних тварин. А ще завітайте до Öömrang Hüs — старовинного будиночка, який побудували ще у 1683 році. Всередині будівлі можна оглянути декілька кімнат, де на той час проживав місцевий капітан.

Боркум 

Острів знаходиться неподалік кордону з Нідерландами у межах Національного парку Нижньої Саксонії Ваттового моря.

До речі, на берегах гавані часто можна зустріти тюленів. Клімат регіону позитивно впливає на розвиток флори та фауни, дюн і квітучих луків. Тут можна побачити рідкісні орхідеї, які більше не ростуть ніде у світі.

Довгий піщаний пляж Entenstrand чудово підійде для класичного відпочинку. Але майте на увазі, інфраструктура тут відсутня. На головному узбережжі працює компанія World of Wind, яка пропонує спектр різноманітних розваг — від віндсерфінгу, кайтбордингу до вітрильного спорту.

Обов'язково підіть до старого маяка. Колись Північне море слугувало транзитним маршрутом для китобійних суден, які регулярно зазнавали аварій. Тому довелося встановити розпізнавальний знак. Сьогодні споруда відкрита для відвідувачів. Мандрівники можуть піднятися крутими сходами вгору та насолодитися мальовничим краєвидом.

Якщо не вистачає адреналіну, прямуйте до мотузкової траси Kraxelmaxel Kletterpark Borkum. Тут зможете спробувати себе у скелелазінні. Атракціон підходить для будь-якого рівня підготовки: від новачків до професіоналів.

До речі, на острові працює регіональний аеропорт. Тож дібратися сюди не складе труднощів.

Морські курорти Німеччини: на яке море ще можна вибратися влітку

Вирушайте у мандрівку! Досліджуйте нові локації! Гарної подорожі!

Раніше OBOZ.UA розповідав про бюджетні курорти Європи. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader
loader