Соковиті ягоди та ніжний крем: готуємо малинове тирамісу від Ярославського
Соковиті ягоди та ніжний крем: готуємо малинове тирамісу від Ярославського

Соковиті ягоди та ніжний крем: готуємо малинове тирамісу від Ярославського

Таке тирамісу, як і класичне, готується шляхом поєднання кількох шарів: вершкового крему на основі маскарпоне, просоченого печива савоярді, а також малини. Рецептом малинового тирамісу ділиться 24 Каналз посиланням на шеф-кухаря Володимира Ярославського.

Малинове тирамісу

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 330 грамів сиру маскарпоне;
– 6 грамів кави меленої;
– 4 яйця курячі;
– 85 грамів цукру;
– 140 мілілітрів кави американо;
– 30 мілілітрів коньяку;
– 26 штук печива савоярді;
– 20 грамів какао-порошок;
– 200 грамів малини.

Як приготувати малинове тирамісу: дивіться відео

Приготування:

  1. Маскарпоне заздалегідь дістаньте з холодильника. Додайте мелену каву і розімніть суміш лопаткою.
  2. Відділіть білки від жовтків. Збийте міксером холодні білки із сіллю у легку піну. Поступово додайте 75 грамів цукру і збийте до стійкої піни. Жовтки збийте з 10 грамами цукру до пишної піни.
  3. У суміш маскарпоне у три заходи додайте збиті білки, обережно збиваючи вінчиком. До американо додайте коньяк і перемішайте.
  4. Тепер зберіть – трохи крему покладіть на дно форми, печиво савоярді просочіть у каві з коньяком і покладіть на крем. Зверху викладіть ще частину крему. Покладіть шар свіжої малини або будь-яку сезонну ягоду.
  5. Повторіть шари – савоярді, крем, посипте какао і зверху викладіть малину. Дайте йому трохи часу, щоб просочитися в холодильнику і подавайте.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і цю ароматну шарлотку з абрикосами.

Джерело матеріала
loader
loader