Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало
Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало

Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало

Заморожену скумбрію можна використовувати не лише для запікання та смаження. З такої риби виходить чудова холодна закуска. Завдяки тому, що риба заморожена, вона буде чудово нарізатись та шматочки вийдуть ідеально рівними. На смак така риба нагадує сало.

Ідея приготування закуски із замороженої скумбрії опублікована на сторінці фудблогерки valerikiry в Instagram. Одну рибу можна зробити з лимоном, а іншу із зеленню.

Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.

Для 1 рибини:

  • кріп – 1 пучок
  • часник – 3-4 зубчика
  • олія ароматна – 2 ч.л.
  • оцет 0,5 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор, перець чорний 1 ч.л.

Для 2 рибини:

  • лимон – 1 шт.
  • сіль – 1 ч.л.
  • натуральні спеції для риби
  • харчова плівка

Спосіб приготування:

1. Рибу потрібно купити в замороженому вигляді.

2. Потім її трошки розморозити (не до кінця ) тоді легше чистити.

3. Від риби відрізати голову, плавники.

Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало

4. З боку хребта (не живота) зробити рівний перший надріз вздовж і з іншого бок хребта другий надріз.

5. Обережно, не поспішаючи відділити хребет.

6. Якщо деякі великі кістки залишились – треба їх витягнути.

Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало

7. Рибу не мити – просто протерти серветкою.

8. Зʼєднати сіль, перець , цукор і розподілити з обох боків по 0,5 ч.л.

Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало

9. Добре втерти в рибу.

10. В блендері подрібнити кріп, часник, олію, оцет, змастити рибу з внутрішнього боку.

11. Рибу викласти на харчову плівку, скрутити її і загорнути в харчову плівку (її потрібно добре натягувати, щоб потім вийшов гарний зріз).

Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало

12. Залишки соку прибрати серветкою по краях риби.

13. Так само зробити другу, посолити, додати спеції для риби з внутрішнього боку, викласти два шматочки лимону і загорнути.

Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало

14. Відправити рибу в холодильник на 6 годин (покласти у контейнер), потім у морозилку мінімум на 10 годин і можна діставати .

15. Нарізати одразу заморожену, їсти одразу.

Заморожена закуска зі скумбрії: на смак, як сало

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Скумбрія запечена
  • Скумбрія в духовці під сметанковим соусом
  • Фарширована скумбрія
Джерело матеріала
loader