Надзвичайно смачна закуска з болгарського перцю: овоч потрібно запекти
Надзвичайно смачна закуска з болгарського перцю: овоч потрібно запекти

Надзвичайно смачна закуска з болгарського перцю: овоч потрібно запекти

Якщо ви полюбляєте запечений болгарський перець, то цей рецепт закуски – саме те, що потрібно. Ви будете вражені не тільки смаком, але й ароматом, що розлетиться по кухні та наповнить дім відчуттям затишку і тепла.

Як правильно приготувати закуску з болгарського перцю, в Instagram розповіла фудблогерка Інна Тіщенко. Вона також показала, як правильно і скільки часу слід запікати овоч, щоб він не втратив свій смак та вітаміни.

Надзвичайно смачна закуска з болгарського перцю: овоч потрібно запекти

Інгредієнти

  • Солодкий перець – 11 шт
  • Петрушка – 40 гр
  • Базилік – 30 гр
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Яблучний оцет – 3 ст.л.
  • Суміш перців – ½ ч.л.
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Часник – 5 зуб

Спосіб приготування

1. Болгарський перець викладаємо у форму для запікання та змащуємо олією з усіх сторін. Випікаємо протягом 40 хвилин при 190 градусах.

2. Петрушку та дрібно нарізаємо, складаємо в глибоку ємність.

Надзвичайно смачна закуска з болгарського перцю: овоч потрібно запекти

3. Додаємо сіль, цукор, яблучний оцет, суміш перців, оливкову олію, вичавлений часник та добре перемішуємо.

4. Запечені перці виймаємо з духовки, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 10 хвилин.

5. Знімаємо шкірку з перців та нарізаємо на дольки.

Надзвичайно смачна закуска з болгарського перцю: овоч потрібно запекти

6. В глибоку ємність складаємо пошарово перець та маринад. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 2 години.

На OBOZ.UA є й інші рецепти з болгарським перцем:

  • Маринований болгарський перець
  • Аджика
  • Лечо
Джерело матеріала
loader
loader