Найкращі тренування з гантелями: як максимально ефективно спалювати калорії. Відео
Найкращі тренування з гантелями: як максимально ефективно спалювати калорії. Відео

Найкращі тренування з гантелями: як максимально ефективно спалювати калорії. Відео

Хоча гантелі є ефективним інструментом для нарощування м’язів та спалювання калорій, їх роль часто недооцінюють. Вони можуть допомогти залучити кілька груп м'язів та покращити своїх фітнес-цілей.

Для досягнення найкращих результатів важливо поєднувати ці тренування зі збалансованою дієтою та регулярно вживати воду. В Eat This, Not That зібрали 4 комплексних тренувань з гантелями, що допоможуть худнути та поліпшувати свою силу.

Тренування №1: На все тіло

Це комплексне тренування, що залучає основні групи м'язів та сприяє спалюванню калорій завдяки інтенсивності рухів. Виконуючи вправи, робіть 3 підходи по 12-15 повторень.

Стрибки з гантелями в присіданні. Станьте на ширині плечей з гантелями в руках. Зробіть присідання, підстрибніть та м'яко приземліться, переходячи відразу до наступного присідання.

Ряди у планці. Почніть в положенні планки, тримаючи гантелі в обох руках. Підніміть одну гантель до стегна, стабілізуючи її протилежною рукою. Далі, опустіть гантель та повторіть з іншого боку.

Трастери. Тримайте по гантелі в кожній руці на рівні плечей. Присідайте, а потім підніміть гантелі над головою, повертаючись у вихідне положення.

Станова тяга з бурпі. Розпочніть з ривка, потім використовуйте гантелі для станової тяги, тримаючи спину прямо, а груди піднятими. Поверніть гантелі на землю та повторюйте вправу.

Тренування №2: Циклічні HIIT-тренування

Високоінтенсивні інтервальні тренування (HIIT) поєднують силові та кардіо вправи, що ефективно спалюють калорії. Виконуйте 4 підходи по 30 секунд та приділяйте 15 секунд на відпочинок для кожної вправи.

Кроки з гантелями. Станьте перед лавкою з гантелями в руках. Підніміть одну ногу на лавку, піднімаючи протилежне коліно. Поверніться та повторіть з іншого боку.

Викиди з гантелею над головою. Тримаючи гантелю між ногами, злегка присядьте та різко підніміть гантель над головою, повертаючи її назад. Повторіть вправу.

Альпіністи з гантельними рядами. У положенні планки тягніть гантель до стегна та поверніть її на землю. Далі, виконайте вправу "альпіністи". Чергуйте ці дві вправи.

Бічні випади з гантелями. Тримайте гантелі в руках з боків або перед собою. Зробіть крок убік, зігнувши одну ногу, а іншу тримайте прямою. Потім відштовхніться від зігнутої ноги, щоб повернутися у вихідне положення.

Тренування №3: Спалювання Табата

Тренування Табата — це швидке та інтенсивне тренування з гантелями. Слід виконувати 8 раундів по 20 секунд та робити перерву на 10 секунд для кожної вправи.

Присідання з гантелями. Тримайте гантелі на рівні плечей, присядьте та різким рухом підніміть їх над головою. Повторюйте вправу 20 секунд та зробіть перерву на 10 секунд.

Скручування з гантелями. Сядьте на підлогу з гантеллю в руках, відкиньтеся назад та скрутіть тулуб, підносячи гантель до зовнішньої сторони стегна. Тримайте темп впродовж 20 секунд, після чого зробіть 10-секундну перерву.

Бурпі з гантелями. Тримайте по гантелі в кожній руці та виконуйте ривок, додаючи гантелі в кінці руху. Продовжуйте 20 секунд та відпочиньте 10 секунд.

Присідання з гантелями. Тримайте гантель біля грудей, виконуючи глибокі присідання зі прямою спиною та піднятою груддю. Виконуйте вправу протягом 20 секунд з 10-секундним відпочинком.

Тренування №4: Метаболічне божевілля

Це тренування поєднує силові та кардіо вправи для підвищення частоти серцевих скорочень для ефективного спалювання калорій. Таке тренування складається з 4 підходів по 10-12 повторень.

Чоловічі вправи з гантелями. Розпочніть у положенні планки з гантелями в руках. Виконайте віджимання, потягніть гантелі до стегон, стрибніть ногами до рук та вибуховим рухом витисніть гантелі над головою.

Зворотні випади з гантелей зі скручуваннями біцепса. Тримайте по гантелі в кожній руці та зробіть крок однією ногою назад, скручуючи гантелі. Поверніться у вихідне положення та повторіть з іншою ногою.

Підстрибування з гантелями. Тримайте по гантелі в кожній руці вище плечей та стрибайте, піднімаючи їх над головою. Зберігайте швидкий темп.

Бурпі з гантелями та стрибками. Тримайте гантелі в руках під час віджимання. Стрибайте на коробку чи сходинку, повертаючись назад для повторення вправи.

РанішеOBOZ.UA розповів, про найкращі тренування для преса.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader