Ціни на газ у Європі злетіли через новини з Курської області
Ціни на газ у Європі злетіли через новини з Курської області

Ціни на газ у Європі злетіли через новини з Курської області

Ціни на газ у Європі різко зросли до найвищого рівня цього року після появи повідомлень про те, що українські війська нібито захопили ключовий пункт транзиту газу в Суджі, Курська область Росії. Про це повідомляє  Bloomberg.

 

За даними Bloomberg, ф'ючерси на газ підскочили на 4,8%, досягнувши позначки 38,45 євро за мегават-годину. Це найвищий показник з грудня минулого року.

Ф'ючерси на еталонні товари зросли на 4,8% до 38,45 євро за мегават-годину, найвищого рівня з грудня. Агентство пише про повідомлення російського військового блогу Rybar про те, що нібито українські війська захопили точку забору газу поблизу міста Суджа. Цю заяву не вдалося перевірити із незалежних джерел», – пише Bloomberg.

Повідомлення про захоплення з'явилися в російському військовому блозі Rybar, проте їх не вдалося підтвердити з незалежних джерел. Ні Газпром, ні Міністерство оборони України, ні Генеральний штаб ЗСУ не прокоментували цю інформацію.

«Потік газу стабільний, жодних змін. Якби Україна хотіла зупинити потік, вона могла б зробити це, не захоплюючи Суджу», - сказав Сергій Макогон, колишній генеральний директор Gas TSO України, яка управляє мережею.

Станція Суджа є важливою частиною газотранспортної системи, через яку російський газ постачається до Європи через Україну. Хоча Європа прагне зменшити свою залежність від російського газу, потенційне скорочення поставок може призвести до зростання цін для споживачів та промисловості.

Джерело матеріала
loader
loader