Тяжкі метали є в організмі кожної людини, ми регулярно отримуємо їх різними способами. Однак важливо, як швидко організм може їх вивести. Швидкий детоксикаційний процес дозволяє зменшити їх негативний вплив на здоров'я.
Чому ртуть небезпечна
Ртуть є важким металом і неврологічною отрутою, яка може накопичуватися в тканинах і залишатися там тривалий час. Симптоми отруєння ртуттю можуть включати втому, апатію, втрачу координації, головний біль, емоційну нестабільність, погіршення пам’яті та уваги. З часом можуть з'явитися тремор пальців, оніміння шкіри, пітливість, проблеми з щитовидною залозою і артеріальним тиском.
Джерела ртуті
Основним джерелом ртуті для людини є риби та морепродукти, особливо великі хижі риби, такі як акули, риба-меч, тунець, і королівська скумбрія. У цих видах риб ртуть накопичується у великій кількості, тому їх варто уникати або вживати в обмеженій кількості. Ртуть також міститься в диких грибах, деяких зернах, оброблених ртутними пестицидами, і чорнилі для татуювань.
Як уникнути небезпеки
Більшість видів риби не є значним джерелом ртуті, і рибна дієта може бути дуже корисною, оскільки риба містить високоякісний білок і важливі поживні речовини. Для зменшення ризику рекомендується обмежити споживання великих хижих риб і віддавати перевагу меншим видам.
Також слід бути обережними при виборі грибів і зернових продуктів та враховувати можливі джерела ртуті в побуті, такі як амальгамні пломби в стоматології.
Вам буде цікаво дізнатися ошийок по 266 грн, а шашлик уже 226: супермаркети оновили цінники свинини та сала